19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Erdogan și un consilier, acuzați că ar fi agresat manifestaţi la...

Turcia: Erdogan și un consilier, acuzați că ar fi agresat manifestaţi la Soma

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan și un consilier al acestuia au fost acuzați că, într-o vizită în oraşul Soma, unde a avut loc accidentul minier soldat cu aproximativ 300 de morţi, ar fi lovit două persoane, conform unor imagini publicate de presa turcă, relatează Mediafax.

Yusuf Yerkel, identificat de presa turcă drept consilier al premierului Recep Tayyip Erdogan, l-a însoţit pe acesta în vizita sa la Soma, după accidentul minier soldat cu aproape 300 de morţi şi 150 de mineri blocaţi în subteran, relatează Washington Post, în ediţia electronică. Yerkel a confirmat pentru BBC Turcia că el este cel din fotografie.

Ce s-a întâmplat, nu este însă clar. Cotidianul turc Hurriyet Daily News susţine că martorii oculari l-au văzut pe Yerkel urmărind un protestatar, care aparent ar fi lovit maşina premierului, pentru a-l lovi cu piciorul de mai multe ori în timp ce acesta era căzut la pământ. Înregistrarea video din acest moment sugerează o scenă haotică, iar unii au declarat că probabil Yerkel mai degrabă se dezechilibrase. El nu a oferit însă nicio explicaţie, iar biroul de presă al lui Erdogan a refuzat să comenteze, afirmând că aceasta este "o problemă personală" a lui Yerkel.

La scurt timp după apariţia acestei fotografii, cotidianului de stânga Evrensel a relatată că Erdogan a lovit cu pumnul sau cu palma o fată în apropierea unui supermarket din Soma, după ce aceasta l-a acuzat de uciderea tatălui ei. Acest moment este surprins, de asemenea, într-un film disponibil pe site-ul cotidianului american, la minutul 1:30.

Este foarte greu de văzut ce se întâmplă în imaginile filmate, dar este foarte clar că Erdogan se confruntă cu o mulţime extrem de ostilă.

Câteva zeci de locuitori furioşi din oraşul Soma, în vestul Turciei, scena unei catastrofe în domeniul minier, au manifestat miercuri împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la locul accidentului, cerându-i să demisioneze. Manifestanţii au atacat vehiculul oficial al premierului, în pofida dispozitivului poliţiei, lovindu-l cu piciorul, potrivit agenţiei Dogan.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă