21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia dă „viza" pentru startul spre Euro 2012

Turcia dă „viza” pentru startul spre Euro 2012

Meciul amical Turcia-România, care va avea loc în această seară (ora 21.15) la Istanbul, este ultimul al tricolorilor înainte de startul în preliminariile Euro 2012.

Antrenorul Răzvan Lucescu speră să îşi contureze, în această seară, pe stadionul „Şukru Saracoglu” din Istanbul, echipa cu care, la începutul lunii septembrie, va aborda startul în preliminariile Euro 2012. El a convocat nu mai puţin de 23 de jucători pentru acest joc, deşi unii dintre ei nu vor avea, cu siguranţă, posibilitatea să joace. Cei 23 sunt portarii Lobonţ, Pantilimon şi Bornescu, fun¬daşii Dănănae, Panin, Tamaş, Galamaz, Chivu, Maftei, Raţ şi Neşu, mijlocaşii Cociş, Nicoliţă, Rădoi, Răduţ, Florescu, Mureşan, Deac şi Tănase şi atacanţii Daniel Niculae, Stancu, Marica şi Bilaşco.

Aflată de luni la Istanbul, naţionala s-a antrenat la centrul de pregătire al clubului Fenerbahce, selecţionerii celor două echipe convenind să nu se antreneze pe arena care va găzdui meciul.
Atacantul Daniel Niculae doreşte ca naţionala României să obţină un rezultat bun în meciul amical cu Turcia, deoarece este ultimul test înaintea preliminariilor Euro 2012. „Naţionala Turciei are un grup foarte unit. Sper să obţinem un rezultat frumos. Pentru noi va fi ultimul test înaintea preliminariilor Euro 2012 şi de aceea vrem să obţinem un rezultat bun”, a spus Niculae, care a precizat că în grupa D, în care evoluează România în preliminariile Campionatului European, Franţa şi Bosnia sunt echipele foarte puternice. „Încă nu au început preliminariile, iar şansele par egale acum. Sper să trecem de grupe”, a menţionat el.

Fundaşul Ovidiu Dănănae a afirmat, de asemenea, că speră ca România să obţină un rezultat bun, deoarece un succes ar fi bun pentru moralul echipei. „Acest meci este foarte important pentru noi. Sper că vom începe cu dreptul şi vom obţine un rezultat pozitiv. Ştiu că turcii iubesc fotbalul şi probabil că stadionul va fi plin de suporteri. Va fi foarte greu pentru noi”, a explicat Dănănae. Craioveanul consideră Franţa favorită în grupa D a preliminariilor Campionatului European. „Franţa este numărul 1 în grupa noastră. Însă avem speranţe că totul va merge bine şi vom trece de preliminarii”, a declarat Dănănae.

Turcii mizează pe Hiddink

De la 1 august 2010, noul antrenor al Turciei este olandezul Guus Hiddink, o adevărată legendă a fotbalului mondial, care l-a înlocuit pe „Împăratul” Fatih Terim, cel care a părăsit echipa după ce a ratat calificarea la Mondialul 2010. Meciul cu România înseamnă debutul olandezului pe banca tehnică a Semilunei, iar pentru acest examen au fost convocaţi cei mai buni fotbalişti. Printre ei, celebrii Volkan Demirel (Fenerbahce), Sabri Sarîoglu (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Betis Sevilla), Nuri Şahin (Dortmund), Hamit Altîntop (Bayern Munchen), Mevlut Erdinc (Paris St Germain), Halil Altîntop (Eintracht Frankfurt) sau Tuncay Şanlî (Stoke City).
Partida va fi arbitrată de o brigadă sârbă, formată din Milorad Mazici (central), Igor Radojcici şi Nikola Tomicici (asistenţi). Arbitru de rezervă va fi turcul Halis Özkahya.

 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...
Ultima oră
Pe aceeași temă