18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialTurcia a EXPULZAT sute de persoane pentru că ar fi avut afilieri...

Turcia a EXPULZAT sute de persoane pentru că ar fi avut afilieri teroriste

Mai mult de 700 de persoane au fost expulzate din Turcia în 2015 pentru presupuse legături cu membri ai grupărilor teroriste, potrivit unui oficial turc, relatează Mediafax

Cemalettin Hasimi, directorul biroului de presă al cabinetului premierului turc, a declarat, miercuri, că autorităţile turce au interpelat şi au expulzat pe parcursul anului 2015 mai mult de 700 de imigranţi, “militanţi terorişti”, care au încercat să ajungă pe teritoriul sirian prin Turcia.

Citește și: Erdogan: Vom continua ofensiva până când nu va mai rămâne niciun singur terorist

Anunţul a fost făcut în timpul unei conferinţe de presă organizată la ambasada Turciei în Franţa, cu ocazia vizitei oficialului turc în Paris.

Hasimi a anunţat că, de la izbucnirea conflictului din Siria din 2011, mai mult de 1.800 de presupuşi islamişti au fost împiedicaţi de autorităţile turce să pătrundă pe teritoriul Siriei, atrăgând atenţia asupra creşterii numărului de persoane expulzate pentru presupuse legături teroriste. În 2014, din Turcia au fost expulzate 520 de persoane din motivele respective.

Pe lista “combatanţilor terorişti străini” care au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Turciei, se află 16.000 de nume, aparţinând a 108 naţionalităţi.

Citește și: „Arbitrul“ Erdogan în offsaid?

De la începutul anului, aproximativ 600 de persoane au fost reţinute pentru presupuse legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) şi alte 100 au fost condamnate la închisoare pentru afilierea lor la SI.

Hasimi a precizat că aproximativ 40.000 de turişti vizitează anual Turcia şi “nu se pune problema să-i anchetăm pe toţi cei care intră în ţara noastră”. Potrivit oficialului turc, consolidarea măsurilor de supraveghere de la frontierele Turciei cu Siria şi Irak (cu o lungime de 1.300 km) a permis arestarea a 102.322 persoane care au pătruns ilegal pe teritoriul turc, de la începutul anului şi până în prezent, dintre care 700 au fost suspectate de anumite legături cu grupările teroriste.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă