30 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialTudorel Toader despre Codul administrativ: Persoanele reabilitate pot deveni membri ai Guvernului

Tudorel Toader despre Codul administrativ: Persoanele reabilitate pot deveni membri ai Guvernului

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că persoanele care au fost condamnate penal, dar ulterior au fost reabilitate, trebuie să primească dreptul de a deveni membri ai Guvernului.

Această posibilitate apare  în proiectul de Lege a Codului Administrativ, proiect care a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării. Dacă va fi aprobată, noua lege va modifica Legea 90 / 2001 care interzicea condamnaţilor penal să intre în guvern. 

Ministrul Toader a susținut, miercuri seară, că proiectul de lege era discutat încă din anul 2016, din timpul guvernului Cioloș, era în dezbatere publică din 8 noiembrie 2016 și că încă de la acel moment includea și dreptul persoanelor reabilitate de a deveni miniștri.

Tot în cursul zilei de miercuri, Platforma România 100, a lui Dacian Cioloș, a avut o reacție față de acest proiect de lege.

"Proiectul de Cod Administrativ, la care se lucrează încă din 2001, nu a fost lansat în circuitul de avizare, nu a fost discutat și nu a fost adoptat de guvernul Cioloș. Responsabilitatea pentru lansarea proiectului în dezbatere publică pe 8 noiembrie 2016 aparține strict ministerului inițiator", a anunțat Platforma România 100.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă