2.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSpecialTrump minimizează efectele uraganului din Puerto Rico

Trump minimizează efectele uraganului din Puerto Rico

Preşedintele SUA Donald Trump minimizează efectele uraganului Maria. El le-a spus, marţi, oficialilor din Puerto Rico că ar trebui să fie "mândri" deoarece nu au pierdut mii de vieţi, făcând o comparaţie cu pagubele produse de uraganul Katrina, pe care l-a numit o "adevărată catastrofă", potrivit BBC. 

"Fiecare moarte este groaznică, dar dacă te uiţi la o catastrofă adevărată precum Katrina, la sutele şi sutele de oameni care au murit, la ce ce s-a întâmplat din cauza unei furtuni complesitoare, nimeni nu a văzut ceva asemănător", a spus Trump în timpul primei sale vizite în Puerto Rico la două săptămâni după ce uraganul Maria a devastat insula. Trump a mai adăugat că uraganul care a răvăşit Puerto Rico a "destabilizat" bugetul Statelor Unite. 

"Detest să îţi spun asta, Puerto Rico, dar tu ne destabilizezi bugetul", a declarat Trump care s-a abătut de la discursul sau şi a întrebat câţi oameni au murit în Puerto Rico din cauza furtunii. 

"Care este numărul morţilor în acest moment? 17? 16 oameni confirmaţi, 16 oameni versus mii", a spus Trump făcând referire la uraganul Katrina care a omorât 1.833 de oameni în 2005. 

Înainte de a ajunge pe insula, preşedintele SUA a spus că administraţia sa a gestionat foarte bine situaţia din Puerto Rico şi merită notă "10 plus". Oficialii din Puerto Rico au criticat modul în care Statele Unite au tratat situaţia, acţiunile fiind prea lente.

Uraganul Maria, cea mai mare furtună care a lovit Puerto Rico în 90 de ani, a lăsat mai mult de jumătate din populaţia insulei fără apă potabilă, a distrus drumurile şi infrastructură şi a lăsat ţară fără electricitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă