27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialTrofeul Elenei Dementieva

Trofeul Elenei Dementieva

Presa rusa a salutat ieri a doua victorie consecutiva a echipei feminine de tenis a Rusiei in Fed Cup Ð echivalentul Cupei Davis pentru fete -, dupa ce a invins Franta, la sfarsitul saptamanii, la Paris, pastrand cele mai bune titluri pentru Elena Dementieva, castigatoare la simplu, dar si la dublu.
„Frumoasa Elena!”, a titrat Sport Express, cel mai popular cotidian din Rusia. Cotidianul Soviet Sport scrie despre calitatea jocului Elenei Dementieva in finala. La 23 de ani, ea a invins aproape de una singura Franta, trecand de Mary Pierce si Amelie Mauresmo la simplu si castigand si la dublu, alaturi de Dinara Safina.
„Ce lovitura a Elenei Dementieva!”, a notat Kommersant, reamintind ca aceasta a trait in urma celor trei vedete ale tenisului feminin din Rusia, toate invingatoare intr-un turneu de Grand Slam in 2004: Anastasia Maskina (Roland Garros), Maria Sarapova (Wimbledon) si Svetlana Kuznetova (Flushing Meadows).
Kommersant reaminteste ca Dementieva si-a salvat echipa, slabita de absentele Mariei Sarapova si Svetlanei Kuznetova si de lipsa de forma a Anastasiei Maskina.
Presa rusa il lauda si pe capitanul Samil Tarpisev si inspiratia de care a dat dovada in ultimul moment, cand a decis sa le foloseasca pe Dementieva si Safina la dublu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă