8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTribut Pink Floyd la Bucuresti

Tribut Pink Floyd la Bucuresti

» Melodiile legendarei trupe britanice Pink Floyd  se vor auzi in aceasta seara, de la ora 20.00, la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Parcul National din Capitala intr-un remember pe care trupa-tribut "The Spirit of Pink Floyd – Off The Wall" il va oferi bucurestenilor.

Primul si cel mai aclamat grup tribut Pink Floyd, "The Spirit of Pink Floyd – Off The Wall" este foarte apreciat in Marea Britanie si Europa unde sustine anual multe turnee cucerind publicul atat prin voci cat si prin show-ul impresionant de lumini din spectacolele lor.
"The Spirit Of Pink Floyd" sunt muzicieni talentati care vor delecta auditoriul bucurestean cu celebrele piese: Wish You Were Here, Hey You, The Happiest Days Of Our Lives, Comfortably Numb, Another Brick in the Wall, Shine On You Crazy Diamond si multe altele.
Concertul din aceasta seara este parte a turneului mondial "The Spirit Of Pink Floyd Show", inceput in luna ianuarie a acestui an, care a  trecut pana acum prin Marea Britanie, Germania si Japonia iar dupa prestatia de la Bucuresti va ajunge in Turcia.
"Off The Wall" aduc un tribut mai special, fara o copiere a  originalului printr-o imitare de look,  declarandu-se doar simpli fani care incanta alti fani.

Neil Fairclough (chitara bas si voce), Stella Fairhead (chitara si voce) Nick Radcliff (chitara principala), Andy Gibson (voce principal), Ben Appleby (saxofon, percutie si voce), Rick Benbow (clape si voce), Dave Cottrell (tobe), Adele Harley si  Carolyn Harley ( voci secundare) sunt cu totii muzicieni profesionisti care au la randul lor proiecte separate si materiale discografice ce abordeaza diferite genuri.

Pink Floyd, o legenda a muzicii
De la rock psihedelic la versuri filosofice cu Syd Barrett la voce, pana la  inlocuirea acestuia de catre chitaristul David Gilmour si o schimbare de stil, Pink Floyd este un nume foarte apreciat in lumea muzicala unde a lasat compozitii revolutionare, albume cu greutate dar si prestatii live de calitate.
Infiintata in incinta colegiului universitar Cambridge, in 1964, Pink Floyd a fost la inceput Sigma 6 (si nu numai) apoi The Pink Floyd Sound,  pana ce Syd Barrett a combinat prenumele a doi interpreti de blues Pink Anderson si Floyd Council.  
Trupa britanica a facut istorie in muzica prin albume tematice  de succes ca "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977) sau "The Wall" (1979).

Pink Floyd este renumita si pentru complexul show din turneul "The Wall" unde un zid urias despartea artistii de public, zidul fiind demolat la finalul concertului printr-o explozie. Trupa s-a numarat si printre primele formatii care au  avut in dotare echipament propriu pentru efecte luminoase. In 2005, trupa britanica a revenit in fata fanilor, Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason si Rick Wright cantand din nou, dupa 24 de ani, pe aceeasi scena, intr-un spectacol desfasurat in cadrul Live 8. In ciuda sperantelor fanilor, concertul nu a fost urmat de o reuniune, artistii dezmintind toate zvonurile aparute. Aceasta avea sa fie insa, ultima cantare impreuna a celor patru, caci  in 2008 basistul Richard Wright, cel care a compus una  dintre cele mai frumoase melodii  Pink Floyd "The Great Gig in The Sky" a fost invins de cancer. Dincolo de activitatea muzicala desfasurata in echipa, toti membrii Pink Floyd sunt cunoscuti si pentru albumele solo pe care le-au lansat.

Cele mai citite

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

România are cu ajutorul reactoarelor modulare șansa să devină lider în sectorul nuclear civil european și global

Este nevoie de o viziune calibrată și integrată asupra proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, care va intra, în perioada următoare, în...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă