26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTrei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie...

Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali

Președinția Franței a anunțat că steagurile de pe clădirile publice din Franţa vor fi or fi coborâte în bernă începând de luni, timp de trei zile,  în semn de doliu după prăbuşirea avionului Air Algérie în Mali, informează Mediafax.

Preşedintele francez François Hollande a promis sâmbătă că toate cadavrele victimelor zborului Air Algérie care s-a prăbuşit în nordul Mali vor fi aduse în Franţa şi că familiile victimelor franceze vor fi însoţite la faţa locului în cazul în care vor dori acest lucru.

La locul catastrofei "va fi ridicată o stelă, pentru ca nimeni să nu uite că, în acel loc, au dispărut 118 persoane".

La rândul său, şeful diplomaţiei din Mali Abdoulaye Diop a salutat "angajamentul personal" al preşedintelui francez în dosar şi "marea solidaritate naţională" a francezilor.

Preşedintele François Hollande a prezidat sâmbătă dimineaţa, la Palatul Elysée, a treia reuniune de criză, în care a fost actualizată situaţia, împreună cu premierul Manuel Valls şi miniştri cu atribuţii în domeniu.

Prăbuşirea avionului, joi, s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost închiriat de către Air Algérie de la compania spaniolă SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul Mali.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...
Ultima oră
Pe aceeași temă