1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialTrei persoane, UCISE într-un presupus atac al rebelilor kurzi

Trei persoane, UCISE într-un presupus atac al rebelilor kurzi

Doi militari turci şi un agent de securitate au fost ucişi, marţi, în sud-estul Turciei, într-un atac atribuit de autorităţi rebelilor kurzi, conform Mediafax

Incidentul a avut loc marţi în provincia Sirnark, din sud-estul Turciei. Doi militari turci şi un agent de securitate au fost ucişi într-o explozie provocată de o mină artizanală.

Citește și: Manevrele lui Erdogan în Irak

Oficiali ai securităţii din Turcia susţin că militanţii organizaţiei radicale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au plantat dispozitivul exploziv pe traseul pe care a trecut o maşină a armatei turce, declanşându-l astfel. În explozie, au murit doi militari şi au fost răniţi alţi doi, fiind ucis şi un agent de securitate din localitate.

Citește și: ATAC insurgent kurd în Turcia. Bilanțul victimelor

Atacul a avut loc în contextul în care numeroase atentate asupra forţelor militare turce a fost comise de membrii PKK. Concomitent, Turcia a desfăşurat numeroase raiduri aeriene care au avut ca ţinte militanţii PKK din nordul Irakului.

În urma atacului de marţi, numărul membrilor securităţii turce care au fost ucişi de PKK a crescut la 18 din 2013, de când Guvernul turc a semnat cu militanţii kurzi un acord de încetare a conflictelor armate. Ultimul atentat de acest tip a avut loc pe 20 iulie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă