21.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialTrei morţi, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii lui Morsi, în Egipt

Trei morţi, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii lui Morsi, în Egipt

Trei persoane au murit, vineri, în Egipt, în ciocnirile dintre forţele de securitate şi susţinători ai preşedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de securitate, conform Mediafax.

Un bărbat a fost ucis la Alexandria (nord) şi un altul a fost împuşcat mortal în oraşul Ismailiya pe canalul Suez, unde alte opt persoane au fost rănite, între care un ofiţer de poliţie, potrivit unor surse medicale.

Un al treilea deces a avut loc în Faiyum, la sud de Cairo, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate, care au anunţat şi trei răniţi.

Citeşte şi: Fraţii Musulmani, declarată organizaţie teroristă în Egipt

Aceste confruntări au izbucnit în cadrul manifestaţiilor organizate la apelul coaliţiei islamiste care cere revenirea la putere a lui Morsi, destituit de armată la 3 iulie. Această coaliţie, condusă de Fraţii Musulmani, confererie declarată recent „organizaţie teroristă”, se mobilizează aproape zilnic în ţară, în pofida reprimării violente la care au recurs noile autorităţi şi care s-a soldat cu peste 1.000 de morţi şi mii de arestări.

Ciocniri au avut loc şi la Cairo, unde mii de susţinători ai lui Morsi au defilat în cartierele Nasr City (est) şi Maadi (sud).

Citeşte şi: Clădire incendiată, într-o nouă confruntare a Fraţilor Musulmani cu autorităţile

La Ghizeh, în vestul Cairo, manifestanţii au incendiat un vehicul al poliţiei, potrivit oficialilor din cadrul serviciilor de securitate.

La Maadi, poliţia a lansat grenade lacrimogene împotriva manifestanţilor care au replicat cu focuri de artificii, potrivit unui jurnalist al AFP.

La Nasr City, poliţia a lansat numeroase grenade lacrimogene înspre manifestanţii care ardeau pneuri pentru a bloca accesul pe un drum important, a anunţat o jurnalistă a AFP. Pe această axă, uşor în pantă, manifestanţii au pus în mişcare un autobuz care s-a răsturnat, obligând poliţiştii să îşi retragă blindatele şi să se poziţioneze pe marginea drumului. Focuri de armă s-au auzit în împrejurimi.

Aceste manifestaţii şi violenţe au loc cu câteva zile înainte de reluarea, prevăzută pentru miercuri, a procesului lui Morsi pentru „incitare la uciderea” manifestanţilor în timpul preşedinţiei sale.

 

Cele mai citite

Șeful Administrației Finanțelor Publice Giurgiu, anchetat de DNA pentru trafic de influență

Procurorii anticorupție l-au reținut, joi, pe Mihai Sebe, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit unui comunicat...

Ciolacu felicită Partidul Laburist pentru victorie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a felicitat Partidul Laburist din Marea Britanie pentru victoria în alegerile legislative şi şi-a exprimat încrederea că va...

Descoperire arheologică în Bulgaria: o statuie a lui Hermes

Pentru prima dată, arheologii bulgari au descoperit o statuie antică complet conservată. Aceasta are o înălțime peste doi metri înălțime și probabil este întruchiparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă