1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialTrei morţi, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii lui Morsi, în Egipt

Trei morţi, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii lui Morsi, în Egipt

Trei persoane au murit, vineri, în Egipt, în ciocnirile dintre forţele de securitate şi susţinători ai preşedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de securitate, conform Mediafax.

Un bărbat a fost ucis la Alexandria (nord) şi un altul a fost împuşcat mortal în oraşul Ismailiya pe canalul Suez, unde alte opt persoane au fost rănite, între care un ofiţer de poliţie, potrivit unor surse medicale.

Un al treilea deces a avut loc în Faiyum, la sud de Cairo, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate, care au anunţat şi trei răniţi.

Citeşte şi: Fraţii Musulmani, declarată organizaţie teroristă în Egipt

Aceste confruntări au izbucnit în cadrul manifestaţiilor organizate la apelul coaliţiei islamiste care cere revenirea la putere a lui Morsi, destituit de armată la 3 iulie. Această coaliţie, condusă de Fraţii Musulmani, confererie declarată recent “organizaţie teroristă”, se mobilizează aproape zilnic în ţară, în pofida reprimării violente la care au recurs noile autorităţi şi care s-a soldat cu peste 1.000 de morţi şi mii de arestări.

Ciocniri au avut loc şi la Cairo, unde mii de susţinători ai lui Morsi au defilat în cartierele Nasr City (est) şi Maadi (sud).

Citeşte şi: Clădire incendiată, într-o nouă confruntare a Fraţilor Musulmani cu autorităţile

La Ghizeh, în vestul Cairo, manifestanţii au incendiat un vehicul al poliţiei, potrivit oficialilor din cadrul serviciilor de securitate.

La Maadi, poliţia a lansat grenade lacrimogene împotriva manifestanţilor care au replicat cu focuri de artificii, potrivit unui jurnalist al AFP.

La Nasr City, poliţia a lansat numeroase grenade lacrimogene înspre manifestanţii care ardeau pneuri pentru a bloca accesul pe un drum important, a anunţat o jurnalistă a AFP. Pe această axă, uşor în pantă, manifestanţii au pus în mişcare un autobuz care s-a răsturnat, obligând poliţiştii să îşi retragă blindatele şi să se poziţioneze pe marginea drumului. Focuri de armă s-au auzit în împrejurimi.

Aceste manifestaţii şi violenţe au loc cu câteva zile înainte de reluarea, prevăzută pentru miercuri, a procesului lui Morsi pentru “incitare la uciderea” manifestanţilor în timpul preşedinţiei sale.

 

Cele mai citite

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă