20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTrei la titlu, restul la mijloc

Trei la titlu, restul la mijloc

Mai sunt doar cateva zile pana cand cele trei formatii romanesti angrenate in grupele Cupei UEFA – Steaua, Dinamo si Rapid – incep lupta pentru una din primele trei pozitii din grupele lor, clasare care le-ar aduce calificarea in faza urmatoare a competitiei. De acum si pana la ultimele meciuri din grupe, care vor avea loc pe 15 decembrie, va vom tine la curent saptamanal cu evolutia tuturor celor 12 adversare pe care le vor intalni romanii si, pe cat posibil, cu forma in care sunt acestea.

Steaua nu are multe motive de ingrijorare

Daca ar fi sa comparam pozitiile din clasament ale viitoarelor adversare, echipele pe care le va intalni Steaua sunt cele mai lipsite de forma, nici una dintre ele neintrand in primele cinci ale diviziilor in care evolueaza.
– RC Lens: locul 11, 15 puncte dupa 10 meciuri. Jucand acasa, Lens a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputata in compania formatiei OGC Nice. Pentru Lens au marcat Diarra '46 si Thomert '57, in timp ce oaspetii au punctat prin Roudet '29 si S. Camara '84.
– Sampdoria Genova: locul 6, 12 puncte dupa sapte etape. Genovezii au pierdut cu 1-2 meciul disputat in deplasare cu Ascoli. Gazdele au marcat golul victoriei in minutul 79, in timp ce pentru oaspeti a punctat Bonazzoli, la inceputul reprizei secunde.
– Halmstad: locul 10, 32 de puncte dupa 25 de jocuri. Cu o etapa inaintea finalului campionatului din Suedia, Halmstads BK a invins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, formatia Assyriska. Golurile au fost inscrise de Thorvaldsson '31, '67, A. Johansson '33, Anklev '39 si Delani '50. Adversara Stelei nu are nici o sansa ca in sezonul viitor sa mai prinda un loc pentru cupele europene.
– Hertha Berlin: locul 7, 14 puncte dupa noua meciuri. Echipa din capitala Germaniei a fost spulberata in ultima etapa, 3-0, de Arminia Bielefeld, Boakye, Westermann si Zuma marcand pentru gazde in primele 50 de minute de joc.

Dinamo se lupta cu doua pretendente la titlu

Dinamo se pare ca va avea o „viata” mai grea, doua dintre cele patru adversare ale sale fiind angrenate puternic in lupta pentru titlu din Rusia si Bulgaria.
– Heerenveen: locul 11, 10 puncte dupa opt meciuri. Prima victorie in deplasare pentru Heerenveen, 3-0 cu NAC Breda. Toate golurile au fost inscrise de Huntelaar, in minutele 5, 24 si 48.
– Levski Sofia: locul 2, 18 puncte dupa opt meciuri. Continua duelul sau pentru titlu cu TSKA Sofia, ultima etapa aducandu-i un succes important, 3-1 acasa cu Lokomotiv Sofia. Pentru Levski au inscris Domovchijski '5, '33 si Telkijski '16.
– TSKA Moscova: locul 1, 50 de puncte dupa 26 de etape. Cu patru etape inaintea finalului in Rusia, TSKA e la egalitate de puncte cu Lokomotiv Moscova in lupta pentru titlu, dar conform ultimelor rezultate se pare ca e mai in forma decat contracandidata sa. In ultima runda TSKA a invins cu 2-1 pe Rubin Kazan, Odia '11 si Ignasevich '51, marcand golurile victoriei.
– Olympique Marseille: locul 7, 17 puncte dupa 11 etape. Echipa lui Barthez si Lamouchi a castigat cu 1-0 marele derby cu Paris St. Germain, unicul gol al victoriei de pe teren propriu fiind marcat de Cana, in minutul 79. OM se afla deja la 10 puncte de liderul Lyon.

„Grupa romanilor” e dominata de Mircea Lucescu

„Grupa romanilor”, cea in care se vor intalni trei echipe conduse de tehnicieni din tara noastra, are in Sahtior Donetk cea mai in forma echipa. In revenire de forma e Rennes-ul lui Boloni, care continua sa acumuleze puncte dupa un start catastrofal.
– Rennes: locul 13, 14 puncte dupa 11 etape. Trupa lui Boloni a dat lovitura, invingand in deplasare cu 1-0 pe RC Strasbourg, pe care a „infundat-o” si mai tare in subsol. Golul oaspetilor a fost reusit de Briand, in minutul 30.
– Sahtior Donetk: locul 1, 32 de puncte dupa 12 etape. „Minerii” din Donetk au invins in deplasare, cu 2-0, formatia Vorskla Poltava. Pentru oaspeti au inscris Timosciuk '11 si Brandao '24. In acest meci Lucescu a folosit doar unul dintre jucatorii romani pe care-i are in lot Flavius Stoican, in timp ce Rat si Marica nu au fost inclusi in lot.
– PAOK Salonic: locul 6, noua puncte dupa sase meciuri. Cei din Salonic au obtinut o victorie mare, 2-1 in deplasare cu Olympiakos Pireu. Golurile lui PAOK au fost marcate de Konstantinidis in minutele 63 si 68, in timp ce pentru Olympiakos a deschis scorul Toure, in minutul 59. Dupa acest succes, scaunul antrenorului George Kostikos pare mai stabil, discutiile cu Lothar Matthaus fiind, se pare, sistate.
– VfB Stuttgart: locul 9, 11 puncte dupa noua etape. Echipa antrenata de Giovanni Trappatoni a scos un egal chinuit, acasa, 1-1 cu Borussia Monchengladbach. VfB a avut noroc si a egalat printr-un autogol marcat in minutul 89 de Strasser, oaspetii conducand inca din minutul 17 prin reusita lui Kluge.
Primii adversari ai formatiilor noastre vor fi Heerenveen si Lens, care vor juca peste doua zile cu Dinamo si, respectiv, Steaua – ambele la Bucuresti, si Rennes, care va intalni Rapidul in Giulesti pe 3 noiembrie.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă