30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAu primit azil în România, dar au vrut să fugă în Spațiul...

Au primit azil în România, dar au vrut să fugă în Spațiul Schengen ascunși sub banchetele unui tren

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat şi reţinut, în ultimele 24 de ore, nouă cetăţeni afgani și un somalez, dintre care şapte erau minori, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

”În data de 07.08.2014, în jurul orei 02.30, la P.T.F. Curtici, judeţul Arad, cu ocazia efectuării formalităţilor de frontiera asupra unui tren internaţional care circula pe relaţia Bucureşti-Viena, poliţiştii de frontieră au descoperit într-o cuşetă, trei persoane ascunse sub banchete. Cei în cauză, trei adolescenţi de origine asiatică, au fost coborâţi din tren şi conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor şi din declaraţii, poliţiştii de frontieră au stabilit ca cei în cauză sunt cetăţeni afgani, cu vârste de 15 si 16 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, toţi trei posedând documente temporare de identitate pentru solicitanţi de azil.

Tot joi, în jurul orei 03.00, o patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, a depistat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Pentru că nu-şi justificau prezenţa în zonă, persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru verificări. Cu această ocazie, s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni afgani şi un cetăţean somalez, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen”, informează IGPF.

Trei ore mai târziu, în urma cooperării cu poliţişti de frontieră arădeni, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Salonta au fost depistate şi reţinute, la aproximativ 800 metri de linia de frontieră, patru persoane de sex masculin. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt din Afganistan, au vârste cuprise între 15 şi 17 ani şi că posedă documente temporare de identitate solicitant de azil.

În toate trei cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă