15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Justiția românească este supusă presiunilor politice

Traian Băsescu: Justiția românească este supusă presiunilor politice

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni televizate, de la B1 TV, că politica penală nu este făcută de parchete și SRI, ci de guverne și parlamente. Astfel, fostul șef al statului a subliniat că în justiția românească se află sub presiuni politice.

Cine face politica penală a țării și cine o face e o problema. Politica penală o fac guvernele și parlamentul nu parchetele, nu SRI. Politica penala o fac politicienii”, a precizat Băsescu.

În acest context, fostul șef al statului a precizat că în țara noastră judecătorul nu este independent. Mai mult, Băsescu a sugerat că în Justiția românească este supusă presiunilor.

Astfel, fostul sef al statului a sugerat că deciziile în cazurile Alinei Bica, Elenei Udrea, precum și cel al fostului șef al ANI, Horia Georgescu ar fi fost luate în urma unor presiuni politice.

”Nu cred că Bica a luat spagă, nu cred că Georgescu a luat spagă, nu cred că Udrea a luat geanta cu bani”, a subliniat Băsescu.

Astfel, Traian Băsescu a precizat că este împotriva arestărilor preventive și a subliniat că numai un judecător liber ”poate lua cu el și legea națională și drepturile omului și va ține cont de dreptul la libertate, dreptul la apărare”.

 

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă