30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTRAGEDIE în Galați: Un bebeluș de trei luni, MORT după ce i...

TRAGEDIE în Galați: Un bebeluș de trei luni, MORT după ce i s-a dat apă din fântână

Un bebeluş de trei luni a murit, luni, la Spitalul de Copii din Galați, după ce ar fi fost hrănit cu lapte preparat cu apă dintr-o fântână şi ar fi suferit o intoxicaţie cu nitriţi, relatează Mediafax.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Galaţi a fost solicitat să intervină, luni dimineaţă, în comuna gălăţeană Vânători, unde un bebeluş de trei luni era într-o stare de sănătate foarte gravă.

“Era epuizat, se afla în comă şi a intrat în stop cardiac. S-au efectuat manevrele de resuscitare, a fost transportat la Spitalul de Copii, unde s-au continuat aceste manevre, dar din păcate a decedat. S-a constatat, în urma efectuării analizelor, că prezenta o intoxicaţie cu nitriţi de 94%. Este foarte mult”, a spus şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

Din primele verificări s-ar părea că familia i-ar fi dat micuţului să bea lapte preparat cu apă dintr-o fântână, cu un conţinut ridicat de nitriţi, poliţiştii declanşând verficări în acest caz.

“Am fost sesizaţi că la Spitalul de Copii a decedat un sugar care prezenta o concentraţie mare de nitriţi. S-ar părea că i s-ar fi dat să bea apă dintr-o fântână, dar efecutăm cercetări şi vom vedea şi ce spune raportul medico-legal. În funcţie de rezultate, vom declina competenţa către Parchet dacă va fi cazul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Ştefan Gohoreanu.

Pe de altă parte, potrivit unor surse locale, mama bebeluşului ar fi declarat că l-ar fi alăptat pe micuţ în cursul nopţii.

Trupul bebeluşului a fost preluat de către medicii legişti în vederea efectuării necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

În acelaşi timp, cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă