-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăSpecialTrafic de migranți pe ruta Ucraina - România. Doi suspecți au dublă...

Trafic de migranți pe ruta Ucraina – România. Doi suspecți au dublă cetățenie

Procurorii români au destructurat o rețea de trafic de migranți pe ruta Ucraina – România. Doi suspecți au dublă cetățenie, română și ucraineană.

Ei sunt arestați preventiv, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Informații despre caz au fost făcute publice de DIICOT.

Potrivit acestei surse, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi inculpaţi. Cei doi au fost prinși în flagrant, după ce au preluat din zona graniţei cu Ucraina cinci migranţi. Suspecții i-au transportat pe migranți pe raza municipiului Rădăuţi. La capturare au colaborat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava și polițiști de frontieră din Sectorul Teritorial Suceava.

Din rețeaua infracțională făceau parte cei doi bărbați cu dublă cetăţenie, română și ucraineană, precum și alți cetăţeni ucraineni. Aceștia ar fi acționat în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei spre România.

Trafic de migranți din Ucraina spre România

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 4 noiembrie – 27 noiembrie, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, membrii grupării au preluat, călăuzit, adăpostit, transportat şi îndrumat un număr de 24 de migranţi, cetăţeni originari din Bangladesh, India, Pakistan şi Somalia, care au pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona verde”, precizează comunicatul DIICOT.

Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați cu dublă cetățenie pe termen de 30 de zile.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Falimentul City Insurance a dus la o creștere bruscă a polițelor RCA

Declanşarea procedurii pentru falimentul City Insurance, care a fost lider al pieței asigurărilor, a fost punctul critic al pieței, care a dus la o...

Au început să circule autobuzele în București! Anunțul lui Nicușor Dan

Au început să circule autobuzele și tramvaieie în București, este anunțul pe care l-a făcut primarul Capitalei, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook....

Alexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță vârful valului 5 și spune că vom atinge apogeul Omicron în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri în prima jumătate a...
Ultima oră
Pe aceeași temă