30 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialTOPUL cumpărăturilor online în România

TOPUL cumpărăturilor online în România

Jumătate din cumpărăturile plătite cu cardul la magazinele online românești s-au făcut în București în acest an, pe locurile următoare fiind Clujul și Timișoara, cu câte 4,5% fiecare, arată procesatorul de plăți Netopia.

"Datele arată un trend natural, locuitorii Capitalei sunt cei mai expuşi la avântul online-ului, atât la nivel de informații, cât şi raportat la numărul de comercianți online cu livrare rapidă în Bucureşti, evident mai mulți decât în restul țării. La fel de firesc în top urmează Cluj-Napoca şi Timişoara, având în vedere nivelul de trai şi economia dezvoltată prin comparație cu alte zone din țară. Loc de creştere există, aşteptăm şi depunem eforturi de a promova şi informa consumatorii în direcția plății online cu cardul, cea mai sigură şi simplă pentru cumpărăturile online", a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al procesatorului de plăți online cu cardul Netopia mobilPay, scrie Mediafax.

Topul oraşelor cu cei mai mulți români care plătesc online este continuat cu Braşov (4% din totalul plăților), Iaşi – 3,2% şi Constanța – 3%.

Referitor la obiceiul şi intervalul de cumpărare, datele Netopia arată că majoritatea românilor cumpără online în timpul săptămânii, de la birou, în intervalul orar 9:00-17:00, şi cheltuie, în medie, de două ori mai mult decât de acasă.

Cea mai mare pondere a tranzacțiilor online o dețin comercianții din zona de turism, urmați de cei din telecom, IT, fashion şi asigurări.

Netopia Mobilpay este unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, mai scrie sursa citată.

În 2013, compania a procesat 2,2 milioane de tranzacţii online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plăţilor realizate cu cardul în România.

Cele mai citite

Chisăliță: Dependenţa de gaz a Europei aduce modificări importante de preţ la orice limitare a livrării

Dependenţa de gaz a Europei, la fel de ridicată ca înainte de criză, aduce modificări importante de preţ la orice limitare a livrării, susţine...

VIDEO. Jasmine Paolini, surpriza de la Roland Garros. Numărul 15 mondial a ajuns în semifinale

Jasmine Paolini, jucătoare clasată pe locul 15 mondial, a reușit să se califice în semifinalele turneului Roland Garros. Italianca a învins-o pe Elena Ribakina,...

Nu mai mergem la EURO cu morcovul înfipt. Am trecut pe castraveți bulgărești

Ilustrație: Marian Avramescu Naționala de fotbal a României, condusă de selecționerul Edward Iordănescu, mai bifează o performanță istorică, înainte de turneul final al EURO...
Ultima oră
Pe aceeași temă