20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTopul celor mai proaste reclame din lume

Topul celor mai proaste reclame din lume

Imaginea unui posterior de femeie descoperit, avand deasupra sloganul "O oferta speciala", a fost desemnata cea mai proasta reclama din lume de catre o asociatie europeana de femei. Posterul respectiv, care face reclama la produsele de lenjerie intima ale firmei elvetiene Sloggi, a primit, ironic, premiul pentru "promovarea pornografiei si a prostitutiei" din partea Asociatiei Guard Dogs.

Dupa cum scrie Daily Mail, tema nuditatii feminine a fost aleasa si de renumita companie italiana de cafea Lavazza pentru a-si populariza produsele. Insa premiul special al anului 2008 pentru cea mai sexy imagine a fost atribuit firmei Renault pentru o reclama care prezenta un cuplu in pat, el citind o revista despre noul model Clio, iar ea rasfoind o revista despre copii. Mesajul atasat imaginii? "Lucrurile bune vin in pereche!".

Asociatia Guard Dogs, care reuneste cele mai puternice organizatii de femei din Franta si Elvetia, obisnuieste sa acorde premii speciale pentru cele mai proaste reclame din 2001. Totodata, asociatia acorda medalii de aur, argint si bronz – "Medalia Macho" – pentru cele mai sexiste remarci facute de barbati celebri. De pilda, cea mai pretioasa medalie a fost atribuita unui arhiepiscop din Paris care a facut o remarca discriminatorie in legatura cu recrutarea femeilor in randul bisericii. El a spus: "Cel mai dificil lucru este sa gasesti femei care sunt bine educate. Nu e suficient sa porti fusta, trebuie sa mai ai si ceva intre cele doua urechi".

Medalia de argint i-a revenit comediantului francez Fabrice Eboue, pentru o remarca facuta pe scena intr-un spectacol: "Feminismul nu este specific doar femeilor autoritare sau frustrate sexual, dar este si stindardul de lupta al lesbiencelor". In fine, bronzul a fost "cucerit" de scriitorul Frangios Cavanna, pentru o tirada extrem de dura impotriva secretarului de stat american Hillary Clinton si a politianului socialist francez Segolene Royal. Dupa ce i s-a decernat premiul, Cavanna a exclamat nemultumit: "Sunt de-a dreptul dezamagit. Speram sa castig aurul!".

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă