20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTopul celor mai elegante prime doamne ale SUA

Topul celor mai elegante prime doamne ale SUA

Jacqueline Kennedy este cea mai eleganta prima doamna pe care au avut-o Statele Unite din anii 1960 pana in prezent, potrivit unui sondaj.

Potentialele prime doamne Cindy McCain si Michelle Obama figureaza si ele in clasament. Sotia candidatului republican John McCain este pe pozitia a doua in top, in timp ce sotia lui Barack Obama, se afla pe pozitia a treia. Hillary Clinton, care a candidat la investitura democrata si sotia lui Bill Clinton, presedinte al Statelor Unite in perioada 1993 – 2001, ocupa pozitia a zecea a clasamentului, informeaza cotidianul Women's Wear Daily, citat de Mediafax.

Pentru stabilirea clasamentului au fost intervievate 1.100 de persoane, care si-au exprimat perceptia asupra stilului sotiilor de presedinte de dupa perioada petrecuta in Biroul Oval de John Kennedy (1961-1963).

Hillary Clinton, celebra pentru tinutele sale formate din taior si pantalon in culori vii, glumeste deseori despre lipsa ei de varietate in ceea ce priveste moda. Circa 7% dintre persoanele intervievate in cadrul sondajului o considera pe Hillary ca fiind eleganta, insa 48% cred acelasi lucru despre Jaqueline Kennedy, 36% despre Cindy McCain si 28% despre Michelle Obama.

Sotiile celor doi candidati la alegerile prezidentiale din 2008 sunt amandoua foarte grijulii in ceea ce priveste modul in care arata si fiecare are un creator de moda preferat.

Astfel, Cindy McCain, bogata mostenitoare a imperiului de distributie de bere Hensley, numara printre favoritii din domeniul modei pe designerul Oscar de la Renta. La conventia democrata din septembrie, ea a purtat una dintre rochiile create de acesta, in valoare de 3.000 de dolari, si cercei cu diamante in valoare de 280.000 de dolari, potrivit revistei Vanity Fair.

In ceea ce o priveste, Michelle Obama prefera creatori de moda mai tienri, cum ar fi Maria Pinto din Chicago sau stilistul new-yorkez Thakoon.

Nancy Reagan, sotia fostului presedinte Ronald Reagan (1981-1989), este a patra in clasament, urmata de Laura Bush, sota actualului presedinte George W. Bush, Pat Nixon, nevasta lui Richard Nixon (1969-1974), Rosalyn Carter, sotia lui Jimmy Carter (1977-1981), Betty Ford, sotia lui Gerald Ford (1974-1977) si Barbara Bush, mama actualului presedinte al Statelor Unite.

Jacqueline Kennedy a decedat in 1994, iar Pat Nixon in 1993.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă