18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTOP destinaţii din Europa unde vedem multe cu bani puţini

TOP destinaţii din Europa unde vedem multe cu bani puţini

În Europa există câteva regiuni şi oraşe unde avantajele la capitolul cost-beneficiu pe care le au în privinţa turismului sunt de necontestat. Insulele greceşti se află în top la acest capitol, urmate îndeaproape de riviera albaneză şi de oraşele Lisabona, Berlin şi Istanbul.

Ca turişti, puteţi opta, oricând, pentru o vacanţă de o săptămână sau pentru un city break. Fiecare dintre cele două opţiuni prezintă câteva avantaje, iar preţurile accesibile pentru turiştii români se află printre ele.

Vacanţe de o săptămână

Insulele greceşti

Grecia reprezintă un adevărat paradis turistic, răspândit în sute te insule care atrag milioane de turişti în fiecare an. Criza economică din Grecia a însemnat, paradoxal şi pe termen mediu şi lung, un stimulent pentru turismul elen. Totul a devenit mai ieftin. Pe termen scurt, îmbulzeala s-a evaporat, iar acum aveţi ocazia de a vă bucura de plajele greceşti, fără a fi deranjaţi de mulţimea sâcâitoare de turişti. Instabilitatea economică a Greciei nu arată bine.

Riviera albaneză

Coasta albaneză de la Marea Ionică este, pe cât de spectaculoasă, pe atât de ieftină. În ultimi ani, regiunea albaneză de coastă s-a dezvoltat în mod vizibil, iar şoselele şi nenumăratele hoteluri au fost construite de-a lungul uneia dintre cele mai frumoase coaste din sudul Europei, conform publicaţiei Business Insider.

City break în Europa

Lisabona

În capitala Portugaliei ai ce face cu banii. Una dintre părţile frumoase ale unei vacanţe petrecute în Lisabona ţine de faptul că te poţi întoarce acasă cu bani în buzunar. O cafea delicioasă sau un „pastel de nata” (tartă tradiţională cu cremă) costă mai puţin de un euro. În plus, puteţi mânca la una dintre nenumăratele terase răspândite prin oraş şi vă puteţi plimba cu tramvaiele „vintage” care străbat frumoasa şi deluroasa capitală portugheză. Nu ocoliţi muzeele. În Lisabona puteţi admira colecţia de artă comtemporană de la Museu Coleccao Berardo: intrarea este liberă.

Berlin

În mod surprinzător, capitala celui mai dezvoltat stat european din punct de vedere economic nu este şi cea mai scumpă din Europa. În Berlin puteţi admira monumente care vă pot aduce aminte de Războiul Rece sau de cel de-Al Doilea Război Mondial, puteţi vizita unele dintre cele mai renumite muzee europene de artă comtemporană, puteţi merge la cumpărături înainte de a savura delicioasele mâncăruri tradiţionale germane, şi aveţi posibilitatea de a vă distra într-unele dintre cele mai amuzante şi renumite cluburi şi baruri din lume. În plus, locurile de cazare costă, în condiţii similare, cu mult mai puţin decât în Londra sau în Paris.

Istanbul

Situat pe graniţa dintre Europa şi Asia, Istanbulul este un oraş unic în lume. Cazarea şi transportul sunt printre cele mai ieftine din Europa. Nu vă recomandăm să vizitaţi Istanbului în aceasă perioadă, în care oraşul este măcinat de revolte şi lupte de stradă, însă puteţi să rezervaţi biletele de avion pentru viitorul apropiat. Turiştii pot opta pentru una dintre nenumăratele companii aeriene care au plasat Istanbului pe lista destinaţiilor: preţurile sunt mici, iar confortul este garantat.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna iunie:

2013/06/13//303598-armata-rosie.jpg1. FOTO COLOR: Cum a luptat ARMATA ROŞIE în cel de-Al Doilea Război Mondial

 

2013/06/13//303599-picturi.jpg2. Creaţiile unui dictator DEMENT. Aşa arată picturile realizate de către ADOLF HITLER

 

  

2013/06/13//303600-pisica.jpg3. FASCINANT şi emoţionant: Aşa arată cea mai frumoasă prietenie dintre o fetiţă şi o PISICĂ

 

  

2013/06/13//303601-inundatii.jpg4. FOTO incredibile: DEZASTRU în Europa Centrală. Vezi cum arată oraşele occidentale SUB APĂ!

 

  

2013/06/13//303602-vestul-salbatic.jpg 5. FOTO: Cum s-a născut şi dezvoltat un oraş din VESTUL SĂLBATIC. Imaginile sunt fascinante!

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă