12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTOP 5 telefoane mobile recomandate oamenilor de afaceri

TOP 5 telefoane mobile recomandate oamenilor de afaceri

Un top realizat de echipa ThePhoneGeeks, din cadrul EuroGsm, arată care sunt cele mai importate carcateristici ale unui telefon mobil pentru un om de afaceri. Cinci telefoane au întrunit cele mai multe condiţii, astfel că ele sunt considerate cele mai potrivite pentru mediul de business.

„În primul rând, utilizatorul trebuie să se asigure că procesorul dispozitivului este cel puţin dual-core, cu o frecvenţă mai mare de 1.5 Ghz, fapt ce asigură rularea mai multor aplicaţii concomitent, fără a încetini sistemul”, a spus Alexandra Gună, ThePhoneGeeks. 

Vezi în imaginile de mai sus care sunte smatphone-urile cu cele mai multe caracteristici utile oamenilor de afaceri

Importante sunt dimensiunile ecranului, un ecran mare permiţând vizualizarea unui text mai mare, util mai ales pentru mailuri. Tot pentru că internetul este indispensabil pentru un om de afaceri telefonul trebuie să aibă printre dotări, o conexiune rapidă de date, precum 3G, 4G şi Wi-Fi b/g/n. 

„Un aspect important de luat în considerare în momentul alegerii unui telefon pentru business este instalarea unor aplicaţii de securitate, precum Orange Antivirus, BitDefender sau AVG Mobile Security, care să blocheze accesul neautorizat la contul de e-mail sau la agenda telefonică”, a completat Cosmin Şeclăman – ThePhoneGeeks. 

În ceea ce priveşte modelele BlackBerry, precum BlackBerry Q10, cu  tastatură QWERTY fizică, acestea sunt selectate în special pentru facilitarea unei scrieri rapide a e-mail-urilor sau mesajelor, dar şi integrării hardware-software, care face ca telefoanele să fie fluente în accesarea mai multor conturi de e-mail, previzualizarea şi ataşarea imaginilor sau editarea documentelor.

„Samsung a lansat în primăvara anului 2013 vârful de lance, Galaxy S4, care a adus inovaţii precum Air Gesture, prin intermediul căruia utilizatorul poate interacţiona cu telefonul fără să îi atingă ecranul”, a mai spus Alexandra Gună, ThePhoneGeeks.

Deşi telefoanele produse de Apple au fost de la bun început destinate publicului larg, acestea au fost adoptate de mulţi oameni de afaceri, datorită clientului de e-mail foarte competent, precum şi securităţii sporite şi uşurinţei în utilizare. Astfel, modelul iPhone 5s a devenit unul dintre cele mai recomandate telefoane pentru business.

La vremuri noi, telefoane noi

Cele mai aşteptate modele de telefoane pentru business au fost Nexus 5 şi HTC One Max, în special datorită capacităţii procesorului, respectiv a dimensiunii ecranului. De menţionat este şi faptul că Nexus 5 vine cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, Android 4.4 KitKat. 

BlackBerry Q10, care este foarte bine optimizat, se bucură de beneficiile BB OS 10 şi se vinde la preţul cuprinse între 1.900 – 3.700 lei, în timp ce iPhone 5s poate depăşi cu uşurinţă 3.500 lei, fără abonament.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă