15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTop 5 gangsteri faimoşi care au devenit informatori

Top 5 gangsteri faimoşi care au devenit informatori

News One face un top al celor mai faimoşi infractori care au oferit informaţii autorităţilor.Se pare că “Stop Snitching“, celebra campanie din 2004 lansată în Baltimore, SUA nu a avut niciun fel de efect asupra marilor infractori (campania încerca, folosind constrângeri legale, să îi convingă pe infractorii care cooperau cu autorităţile să nu mai informeze).

5. Alberto „Alpo” Martinez
Alberto „Alpo” Martinez a fost un traficant de droguri din cartierul Harlem care s-a îmbogăţit vânzând heroină şi cocaină pe toata Coasta de Est a SUA. Acesta şi-a câştigat reputaţia datorită violenţelor din anii ’80 si datorită faptului că purta haine şi bijuterii scumpe.

În 1992 a fost arestat în Washington D.C. pentru vânzare de droguri. După ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă, el a depus mărturie împotriva executorului Wayne Perry în schimbul unei pedepse mai uşoare.

4. Sammy „The Bull”Gravano
Sammy „The Bull”Gravano a fost al doilea om în Clanul Gambino şi mâna dreaptă a lui John Gotti (conducătorul clanului). Gravano s-a decis să depună mărturie împotriva lui Gotti în 1991, atunci când FBI-ul i-a adus dovada lipsei de respect pe care i-o purta Gotti. După ce s-a alăturat Programului pentru Protecţia Martorilor, Gravano s-a întors la vechile obiceiuri, punând bazele  unei bande care vindea ecstasy în Arizona.

3. Frank Lucas
Frank Lucas este un alt traficant de droguri din Harlem, care a urmat paşii mentorului său, Bumpy Johnson (un şef al mafiei din Harlem). Lucas a vândut tone de heroină pe Coasta de Est a Statelor Unite prin intermediul unei reţele din Vietnam. El a declarat că ajungea să câstige până la 1 milion de dolari pe zi.

După ce a fost arestat pentru posesie de droguri şi sume mari de bani, Lucas a fost condamnat la 70 de ani de închisoare. Pentru a evita sentinţa, el a dat informaţii autorităţilor care au dus la arestarea a o sută de oameni, după care s-a înscris în Programul pentru Protecţie a Martorilor.

2. James „Whitney” Bulger
James „Whitney” Bulger este cel mai renumit gangster din Boston. El a devenit cunoscut printre infractorii din Boston după ce a preluat controlul asupra unei regiuni irlandeze sărace din sudul oraşului.

Bulger se folosea de un prieten din copilărie şi agent FBI, John Connolly, pentru a-şi elimina adversarii, în timp ce coopera cu FBI-ul. Bulger a fost căutat de poliţie după ce Connolly l-a informat că FBI-ul intenţiona să-l aresteze. Bulger a fost prins recent, după 16 ani de căutări.

1. Leroy „Nicky” Barnes
Leroy „Nicky” Barnes este încă un traficant de droguri din Harlem. În anii ’70 el controla traficul de heroină în cartier. Obişnuia să poarte haine ţipătoare şi să conducă maşini scumpe lansând o modă printre traficanţii din Harlem. Barnes a atras atenţia Preşedintelui Jimmy Carter, după ce a apărut pe coperta revistei „The New York Times” îmbrăcat într-o haină de blană.

Preşedintele i-a ordonat Procurorului General sa îl pună sub acuzare pe Barnes. După ce a fost condamnat, Barnes a depus mărturie împotriva a 44 de foşti membri ai clanului. Acest lucru a dus la 16 condamnări, incluzându-l pe celebrul traficand de droguri, Guy Fischer.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă