22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTop 5 cele mai bune filme cu și despre cel de-al Doilea...

Top 5 cele mai bune filme cu și despre cel de-al Doilea Război Mondial (partea II)

Când vine vorba despre filme, categoriile care încadrează genurile sunt o mulțime, iar printre cele mai apreciate și impresionante se numără cele de război, tocmai pentru că au o poveste reală la bază.

În categoria filmelor de război există desigur mai multe ramuri, însă din cele care s-au făcut până acum, atât ca număr de producții, cât și ca nivel de "extraordinar” sau "impresionant”, sunt filmele cu povești din lagăre, despre evrei, sistemul nazist și tot ce a avut legătură cu cel de-al Doilea Război Mondial.

 Mergând pe această linie de producții cinematografice, îți propunem o listă de alte 5 filme care au legătură cu cel de-al Doilea Război Mondial (partea II din II).

 The Bridge On The River Kwai

 În 1997 acest film a fost etichetat ca fiind semnificant atât din punct de vedere cultural, cât și istoric și estetic și a fost introdus pentru "conservare” în Registrul Librăriei Congresului Național de Film din Statele Unite.

Tora! Tora!

În vară anului 1941, Statele Unite și Japonia păreau că se află pe marginea prăpastiei a războiului, după embargo-uri constante și diplomații eșuate care nu se mai terminau. “Tora! Tora! Tora!”, denumire după codul folosit de către liderul pilot japonez pentru a indica faptul că i-au surprins pe americani (este vorba despre zilele în care se pregătea atacul de la Pearl Harbor, care a dus America în cel de-al Doilea Război Mondial).

 Schindler's List

 Este un film absolut impresionant despre un erou care a reușit să salveze viețile unor oameni, punându-i pe o listă foarte importantă în istorie. Un film bazat pe o poveste reală despre loialitalte, sacrificiu, curaj și bunătate.

 Downfall

 Este unul dintre cele mai populare filme cu și despre cel de-al Doilea Război Mondial. Aici apare și inițiatorul: Adolf Hitler

 Come and see 

 Este un film brutal, dar foarte emoționant și răvășitor. Regizorul Elem Klimov aduce în fața privitorului, la un nivel impresionant de realist toate detaliile crude și neplăcute ale războiului.

 Sursă foto: geektyrant.com 

Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă