24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTop 2010 articole România liberă (11-20)

Top 2010 articole România liberă (11-20)

Romanialibera.ro a realizat o selecţie a celor mai citite materiale publicate în anul 2010.

Cum s-a risipit creşterea economică a României pe manele şi limuzine

„Ca să vă spun să înţelegeţi mai bine: am înnebunit. Pe cuvântul meu, nu mai eram eu. Credeam că sunt cine ştie ce om. Patriciu eram. Dom’ne, bine a venit criza asta, de ne-a trezit la realitate, că nu mai ştiam noţiunea banului”. Aşa explică Lilak, un samsar imobiliar din Voluntari, febra anilor 2007-2008.

Cine este noul şef al masoneriei româneşti

Noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României (MLNR), Tudorel Niţulescu, a explicat, într-un interviu acordat RL, ce este masonul şi de ce suntem, de fapt, în anul 6010. Marele Maestru este inginer electronist, prim-vicepreşedinte şi om de afaceri în domeniul tehnicii măsurării sunetelor şi vibraţiilor.

Incognito: 130 de lei ca să-ţi înşeli nevasta la televizor

În câteva camere din centrul Bucureştiului, se pun la cale noi scandaluri între iubiţi, conflicte între copii şi părinţi, certuri între graşi şi slabi. Reporterii RL au fost actori în reality show-urile false de la televiziunile din România.

Problemele unui pensionar cu 31.000 RON pe lună

La 52 de ani şi cu o pensie lunară de peste 30.000 lei (indexabilă cu inflaţia), pilotul Constantin Voicu se bucură din plin de o a doua tinereţe: zboară de plăcere, face baby-sitting, îşi împrumută prietenii cu bani, îi dă fiicei 4.000 de lei pe lună şi investeşte în imobiliare. Recunoaşte că pensia pe care o are „nu e morală, dar e legală” şi crede că, în realitate, ar merita maximum 6.000 de lei.


Incognito: Cum îi salvăm pe medici de şpagă (Video)?

Sub pretextul că reprezintă o fundaţie anticorupţie, reporterii RL Incognito au mers prin spitale să pună afişe prin care pacienţii erau îndemnaţi să nu le mai dea mită medicilor.
România Liberă a mers în 12 spitale din ţară pentru a vedea dacă personalul medical este pregătit să renunţe la şpăgile primite de la pacienţi. Sub pretextul că reprezintă o ONG care a iniţiat o campanie anticorupţie, reporterii incognito le-au cerut managerilor permisiunea să monteze în unităţile sanitare afişe în care bolnavii erau îndemnaţi să-i denunţe pe doctorii care le cer cadouri şi bani.

Cetăţenii reclamau, comisarul Şoric îi turna lui Mararu

România Liberă a intrat în posesia unor documente care probează faptul că, în 2008, şeful Poliţiei din Piatra Neamţ, Aureliu Şoric, a fost sesizat referitor la tentativa clanului Mararu de a fura un hotel, dar în loc să ia măsuri i-a avertizat pe interlopi.

Pustnicii de lux: vilă – da, electricitate şi vecini – ba

Oare ce-a fost în capul acestor oameni de s-au mutat singuri în mijlocul pustietăţii? Nu poţi să nu-ţi pui această întrebare când vezi în jurul Bucureştiului – şi nu numai – vilele izolate în câmp. În realitate, proprietarii acestora nu sunt decât victimele crizei imobiliare.

Eliberatorul Ardealului, ucis din ordinul lui Stalin

Generalul care a condus luptele pentru eliberarea Ardealului de nord de sub ocupaţia horthystă, Gheorghe Avramescu, a fost una dintre victimele lui Stalin. El a fost ucis de „aliaţii” sovietici, iar familia sa a fost deportată în gulag.

Herta Muller: “Scriitorii români erau prea încurcaţi cu dictatura”

Academia Suedeză a afirmat că a ales-o pe scriitoarea germană de origine română Herta Müller pentru că, „prin concentrarea poetică şi prin francheţea prozei, zugrăveşte imaginea celor deposedaţi”. S-a născut în 1953 la Niţchidorf, lângă Timişoara. După absolvirea studiilor de filologie germană şi română, lucrează pentru scurt timp ca traducătoare într-o fabrică din Timişoara, de unde este concediată după ce refuză în mai multe rânduri să colaboreze cu Securitatea.

Drama unei mari campioane

Una dintre cele mai celebre figuri ale gimnasticii feminine mondiale în perioada 1990-1996, Lavinia Miloşovici, s-a retras în ultima vreme din centrul atenţiei publicului larg.
Sătulă să-i fie răstălmăcite vorbele, Lavinia Miloşovici a hotărât în ultima vreme să se ţină departe de mass-media şi nu mai răspunde, decât foarte rar, la numerele de telefon care nu-i sunt cunoscute.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă