13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTOP 10 Cele mai puternice cluburi de fotbal din Europa în sezonul...

TOP 10 Cele mai puternice cluburi de fotbal din Europa în sezonul 2013/2014

Sezonul 2013/2014 este aproape de final, iar cu doar două meciuri rămase de disputat în cupele europene, respectiv finala Ligii Campionilor și cea din Liga Europa, care are loc mâine seară, clasamentul coeficienților UEFA este aproape definitivat. Dacă anul trecut Bayern era echipa de pe locul 1, de această dată Real Madrid este deja campioană în acest top.

Cele mai puternice cluburi din Europa dispută meciurile anului, cum ar fi Real Madrid – Atletico, în finala Ligii Campionilor (24 mai), sau Sevilla – Benfica, în finala Ligii Europa (14 mai). Totuși sunt și alte cluburi care amenință pozițiile fruntașe ale echipelor cu tradiție. Aflați dintr-un top al României libere cine este în scădere de formă și ce cluburi vin puternic din urmă.

Real Madrid are șansă să-și majoreze avansul dacă va câștiga Liga Campionilor, în finala din 24 mai, când va juca împotriva celeilalte echipe a orașului, Atletico. De altfel finala, în care vor evolua două echipe din același oraș, este o premieră în Liga Campionilor.

Un salt important l-a făcut Sevilla, care a urcat de pe locul 40 până pe 25 în clasamentul coeficienților din ultimii cinci ani, saltul său fiind posibil datorită calificării în finala Ligii Europa. Dacă anul precedent nu evolua în niciuna dintre cele două competiții europene, acumulând doar 3,542 puncte, de patru ori mai puțin decât Steaua, de această dată ibericii au acumulat 25,514 puncte.

Punctele din clasamentul coeficienților, care va stabili echipele favorite în următoarele ediții ale competițiilor europene, sunt calculate în funcție de evoluția echipelor în ultimii 5 ani. La totalul de puncte se adaugă 20% din coeficientul țării respective, astfel că o țară rămasă cu mai multe echipe în fazele superioare ale cupelor europene, cum este anul acesta Spania, le va aduce mai multe puncte echipelor sale.

Anul acesta Spania a rămas cu 3 echipe în cele două finale europene.

Echipa din România cel mai bine clasată în topul coeficienților UEFA este Steaua București, care a adunat anul acesta 8,375 puncte, respectiv 39,451 pe ultimii cinci ani.

Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă