14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTomis Constanta, la un pas de finala

Tomis Constanta, la un pas de finala

Steaua Bucuresti va aduce trofeul Challenge Cup la Bucuresti pentru finala masculina a competitiei; ieri, Tomis Constanta ne-a dat sperante mari ca acelasi trofeu va veni in tara noastra si pentru competitia similara feminina, caci elevele antrenorului Dumitru Musi au spulberat pe teren propriu, cu 37-25, echipa islandeza Valur Reykjavik. A fost un succes clar, la capatul unei partide superbe, o victorie care cu greu ar mai putea fi rasturnata in partida ce va avea loc saptamana viitoare in Islanda. Fara a avea “nume grele” in echipa precum Oltchim sau Silcotub, Tomis este, iata, echipa care a reusit cel mai bun parcurs european si de la care asteptam acum nu numai calificarea in finala, ci poate chiar castigarea trofeului.

Rulmentul a cedat in repriza a doua
In cealalta semifinala a Challenge Cup, Rulmentul Brasov a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 25-23 (12-13), de Merignac Handball. Pentru Rulmentul au inscris Zavragiu (5), Dronic (4), Niculae si Sodoroc (3), Urcan, Avadanii si Barcan (2), Radu si Chitulescu (1).
Antrenoarea Mariana Tarca s-a declarat increzatoare in sansele echipei brasovene, in ciuda infrangerii din meciul cu Merignac. “Mai este insa un meci de jucat si trebuie sa dam totul. Nu cred ca cineva poate spune ca s-a jucat calificarea la Brasov. Mai avem 60 de minute sa intoarcem rezultatul de partea noastra. Sunt suparata insa pentru desele situatii de unu la unu pe care le-am irosit. Daca inscriam din aceste faze acum tabela arata alt scor. Nu pot spune ca sunt dezamagita, pentru ca in viziunea mea fetele nu au dezamagit niciodata. Am incredere ca pot bate in Franta”, a spus Tarca.
Finantatorul formatiei Rulmentul, Teodor Florescu, considera ca o infrangere la o diferenta de doua goluri nu trebuie sa provoace o tragedie in echipa. “Nu suntem noi oamenii care sa cedeze la prima infrangere, ba, dimpotriva, asta ne motiveaza si mai tare sa castigam si sa ne calificam. Daca astazi am pierdut, asta nu inseamna ca aceasta echipa doar atat poate”, a afirmat Florescu.
Tehnicianul formatiei Merignac, Thierry Vincent, a calificat prima mansa cu Rulmentul drept “un meci uimitor, in care s-a jucat foarte tare”. “Ma bucur pentru victoria fetelor mele, mai ales ca pe langa jucatoarele din Brasov, Merignac are in lot jucatoare mult mai scunde si pot spune ca ne-am temut putin de acest lucru. Nu cred ca suntem deja calificati, pentru ca in Franta va fi greu. Rulmentul va veni sa castige, astfel ca trebuie sa fim atenti si sa nu uitam ca uneori esti sus pe val, iar daca nu esti atent cazi brusc”, a precizat Vincent.
Mansa secunda va avea loc in 23 aprilie, in Franta.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă