Tom Kha Gai este probabil cea mai cunoscută şi mai apreciată supă din bucătăria thailandeză. Succesul acestui fel de mâncare se bazează pe o combinaţie de arome, aparent, din registre diferite (lapte de cocos alături de kaffir lime, ceapă sau ardei iute), dar care împreună realizează ceva cu adevărat delicios.
Pe scurt, Tom Kha Gai este o supă picantă şi aromată cu pui şi lapte de cocos.
Ce-ţi trebuie pentru 5-6 porţii?
– 300-400 grame de piept de pui
– două beţe de lemongrass (sau două lime)
– 3 cutii de lapte de cocos
– 2 linguri de sos de peşte
– un pumn de roşii cherry (sau 2 roşii obişnuite mai mici, coapte bine)
– câteva frunze de kaffir lime
– o legătură de ceapă verde subţire (sau 3 cepe mici)
-10 ciuperci proaspete
– 4 bucăţi de galangal, decojite, sau 4 bucăţi decojite de ghimbir
– ardei iute (după gust)
– o lingură de pastă de red curry sau pastă de lemongrass.
Citeşte continuarea pe travelzoom.ro