12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăTips&tricks: ce trebuie să iei în considerare când colaborezi cu un antreprenor...

Tips&tricks: ce trebuie să iei în considerare când colaborezi cu un antreprenor general?

Îți dorești să pășești în domeniul construcțiilor și cauți cea mai ușoară soluție prin care să-ți duci lucrările la bun sfârșit? Optând pentru antrepriza generală, te bucuri de o gamă largă de avantaje pe termen lung. Este vorba despre un set complex de servicii, prin care obții ajutor când vine vorba despre realizarea unor lucrări de calitate. Descoperă cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști în acest sens, pentru a fi sigur că iei decizia corectă!

Antrepriza generală, o soluție de încredere

Pentru început, este recomandat să iei în calcul faptul că antrepriza generală reprezintă un pachet de servicii de calitate, prin care poți să ridici imobile de calitate. Este vorba despre servicii pe care ți le pune la dispoziție partenerul tău în baza unui contract de antrepriză, adică documentul prin care sunt reglementate următoarele: serviciile de care beneficiezi, materialele utilizate, prețurile pe care trebuie să le achiți, dar și termenul limită. Mai mult, este important să cunoști diferențele dintre antrepriză și contractul de antrepriză, pentru a semna contractul în cunoștință de cauză.

Atribuțiile antreprenorului general, esențiale și complexe

În ceea ce privește atribuțiile antreprenorului general, acestea sunt unele extinse și joacă un rol esențial când vine vorba despre ridicarea imobilelor, indiferent dacă ele sunt de natură rezidențială sau industrială. Mai exact, antreprenorul se ocupă de:

• coordonarea tuturor echipelor implicate în proiectele de construcții. Printre cei pe care îi gestionează se numără arhitecții, constructorii, șeful de șantier, dirigintele de șantier, dar și furnizorii de echipamente și materiale;

• verificarea modului în care evoluează lucrările;

• verificarea planului de execuție;

• obținerea certificatelor de garanție;

• obținerea certificatelor de bună execuție;

• păstrarea legăturii cu beneficiarul;

• semnalarea eventualelor probleme apărute pe șantier, dacă este cazul;

• găsirea unor soluții eficiente pentru remedierea impedimentelor;

• subcontractarea unor firme adiacente de construcții, cu ajutorul cărora să finalizeze lucrările în timp.

Antreprenorul general are un rol esențial când vine vorba despre clădirile pe care vrei să le ridici, motiv pentru care trebuie să discuți în detaliu cu acesta atât la începutul proiectului, cât și în timpul desfășurării proiectelor. Stabiliți împreună un plan de întâlniri, pentru a fi mereu la curent.

Dirigintele de șantier – care este rolul său?

Imediat după antreprenorul general, dirigintele de șantier joacă un rol esențial când vine vorba despre buna desfășurare a lucrărilor de construcție. Este vorba despre o persoană competentă, care se ocupă de gestionarea forței de muncă de pe șantier, de stabilirea pașilor care trebuie urmați pentru respectarea termenelor limită, dar și de găsirea unor soluții imediate, atunci când ele se impun.

Verifică atent contractul de antrepriză

Atunci când te hotărăști asupra companiei cu care vrei să colaborezi pentru ridicarea unor construcții, asigură-te că citești foarte bine contractul de antrepriză. Printre cele mai importante puncte din acest document se numără: serviciile de care urmează să beneficiezi, tipurile de materiale folosite, costul pe care trebuie să îl suporți, data de finalizare.

În cazul în care găsești în contractul de antrepriză detalii juridice pe care nu le înțelegi, nu ezita să apelezi la ajutorul unui avocat. Acesta îți poate sugera inclusiv clauze pe care să le introduci în contract, clauze care să îți protejeze investiția.

Cum să procedezi prima dată când apelezi la serviciile de antrepriză generală

Gândește-te foarte bine la tipurile de construcții pe care vrei să le ridici, pentru a-ți da seama care sunt serviciile de care ai nevoie. În funcție de acest aspect, vei ști exact cum ai nevoie să te ajute un antreprenor general, iar în momentul în care semnezi contractul de antrepriză, citește-l cel puțin de două ori.

Colaborând îndeaproape cu antreprenorul general, vei avea control deplin asupra modului în care se desfășoară lucrările și astfel ai garanția că rezultatele obținute vor fi cele scontate.

Fie că vrei să ridici clădiri cu destinație rezidențială sau hale metalice, alege cu grijă compania cu care să colaborezi. De exemplu, iccofm.ro are o vastă experiență în acest domeniu, echipa cu care poți colabora fiind una de încredere, ce respectă întru totul termenele limită!

Date de contact:

E-mail: facilitymanagement@icco.ro 

Telefon: +40 268 401 279

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă