11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial"Tineretul" luptă pentru urna capilor de serie

“Tineretul” luptă pentru urna capilor de serie

Reprezentativa de tineret a României va juca meciul-retur cu Rusia, de la St. Petersburg, programat în această seară de la ora 18.00, cu gândul să-şi păstreze poziţia de lider al Grupei 1. Un alt obiectiv pentru „tricolorii mici” este obţinerea unui loc printre capii de serie la tragerea la sorţi a meciurilor din play-off, care se va desfăşura vineri la Herning, în Danemarca, ţara gazdă a turneului final din 2011. Pentru a face parte din urna favoritelor, România trebuie să piardă în Rusia. Cum în meciul de la Botoşani elevii lui Emil Săndoi s-au impus cu 3-0, un rezultat pozitiv în această seară le-ar asigura şi prima poziţie în grupă. „Ne dorim să obţinem un rezultat bun cu Rusia, la St. Petersburg. Suntem deja calificaţi la baraj, dar contează poziţia de pe care ne vom califica. Ne interesează şi rezultatul. La fiecare meci încercăm să scoatem cât se poate”, a spus selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi.

Printre capii de serie se vor număra doar şapte echipe cu cel mai bun coeficient adunat în ultimele două campanii de calificare dintre cele zece câştigătoare ale grupelor. Celelalte trei se vor alătura în urna a doua celor patru reprezentative care au ocupat primele patru poziţii în clasamentul echipelor de pe locul secund din fiecare grupă. În acest moment, România se află pe locul secund, cu acelaşi coeficient ca reprezentativa Cehiei, lider fiind Olanda.  În afară de aceste formaţii mai sunt sigure de locul din baraj Ucraina, Elveţia, Croaţia şi Grecia. Indiferent de numele adversarului din play-off, Emil Săndoi, dar şi jucătorii care fac parte din naţionala de tineret doresc să joace meciul de acasă din baraj la Botoşani. „Am bătut cu 3-0 de două ori aici, Insulele Feroe şi Rusia. Stadionul ne-a purtat noroc, aşa că vrem să jucăm barajul aici. Nu am luat în calcul nici un alt oraş, pentru că aici ne-am simţit extraordinar”, a precizat Săndoi. 

O nouă victorie

Cel mai bun jucător din partida-tur cu Rusia, Eric Bicfalvi (foto), vrea să repete performanţa şi la St. Petersburg şi să marcheze din nou, cum a făcut-o şi la Botoşani (min. 27), pentru a-şi ajuta echipa să obţină locul în urna capilor de serie. „Nu vom merge în excursie la St. Petersburg. Vrem să câştigăm şi pe terenul lor. Indiferent cu cine vom juca la baraj, sunt convins că ne aşteaptă două meciuri foarte grele.Am însă încredere că vom reuşi să ne calificăm la Campionatul European după 12 ani de pauză”, a spus mijlocaşul Stelei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă