18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialTimişoara, „invadată"

Timişoara, „invadată”

FC Timişoara forţează intrarea în grupele Europa League împotriva uneia dintre cele mai bogate echipe din lume, Manchester City.

FC Timişoara va juca împotriva celui mai greu adversar pe care l-a întâlnit în istoria ei, cel puţin din punct de vedere financiar. Echipa pregătită de Vladimir Petrovic, care dispune de un buget pentru acest sezon mai mic decât oricând, în principal din cauza contribuţiei scăzute a autorităţilor locale, va întâlni o echipă care a anunţat un buget doar pentru achiziţii în acest sezon de aproape 200 de milioane de euro. Formaţia engleză Manchester City este însă un exemplu că banii nu aduc întotdeauna performanţă. Formaţia lui Roberto Mancini s-a scăldat în bani şi în sezonul trecut, dar a ratat o clasare pe un loc de Liga Campionilor şi, astfel, se va lupta, joi, pentru un loc în grupele Europa League la Timişoara.

Probabil din orgoliu, dar şi pentru a-i motiva pe jucători, patronul Marian Iancu aruncă, la rândul lui, cu bani şi le-a promis acestora şi câte 100.000 de euro de persoană dacă vor intra în grupe. “O să fiu alături de echipă pentru că vom întâlni un colos al fotbalului mondial la nivel financiar. Cu toate acestea, eu vă asigur că jucătorii Timişoarei vor juca pe bani mai mulţi decât englezii. Vor lua zeci de mii de euro, poate chiar şi 100.000 de euro dacă vor intra în grupe. Cred că ne vom califica pentru că avem un spirit de luptă extraordinar”, a spus boss-ul de la Balkan Petroleum. Mai rezervat decât patronul este însă, tehnicianul bănăţenilor, Vladimir Petrovic. Pe sârb nu-l interesează banii, ci valoarea fotbalistică a jucătorilor englezi. „Mai greu decât să jucăm cu Manchester nu se putea. Cu siguranţă ei sunt favoriţi, pentru că au un lot mult mai bun, ştim ce jucători au transferat în această vară, dar noi ne vom juca şansa, nu ne vom preda şi sperăm la un rezultat bun cel puţin în meciul-tur”, a declarat antrenorul bănăţenilor.

PERFORMANŢĂ
Echipă de mondiale

Manchester City a dat la campionatul mondial din această vară nu mai puţin de 10 jucători. Ba, mai mult, după terminarea competiţiei din Africa de Sud, şeicul-patron al englezilor, Mansour bin Zayed Al Nahyan, a mai scos din buzunar încă 90 de ¬milioane de euro pentru a transfera alţi patru jucători care au evoluat la mondiale. Manchester City a fost cumpărată de o companie din Abu Dhabi în anul 2008, patronată de şeicul Mansour, care are o avere estimată la 15 miliarde de euro.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă