20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTest turistic cu israelienii

Test turistic cu israelienii

Reprezentanţii Asociaţiei Litoral – Delta Dunării negociază cu un tour-operator din Israel pentru aducerea, în 2011, de turişti israelieni în Mamaia, staţiune preferată de partea străină datorită condiţiilor oferite.

Preşedinta asociaţiei, Corina Martin, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă organizată la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, că Mamaia este deocamdată singura staţiune luată în calcul, după verificarea şi selectarea anumitor hoteluri. „Au fost atent vizionate şi alese hoteluri care au şi piscină. Alte elemente luate în calcul, pentru că turiştii israelieni sunt foarte buni consumatori, sunt posibilităţile de agrement pe care le oferim pe litoral, oferta bogată de excursii şi tururi locale. Ei plătesc pachetul de vacanţă, care înseamnă cazare, masă, avion, dar îşi doresc ca în locul unde îşi petrec vacanţa să aibă pe ce cheltui cât mai mulţi bani. (…) Vor să existe şi cazinou în staţiune, precum şi spectacole de circ”, a menţionat reprezentanta Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Aceasta a declarat că este vorba de operatorul israelian B.D. Graiver, care este de 3 ani pe piaţa românească de turism, perioadă în care au fost aduşi turişti pe Valea Prahovei şi în circuite până în Bucovina. „După 3 ani de colaborare pe destinaţii montane şi pe mănăstiri, ei iau în calcul şi litoralul românesc, datorită retragerii operatorilor israelieni de pe piaţa turcă”, a afirmat Corina Martin, precizând că vor fi două curse pe săptămână de la Tel Aviv pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, care vor fi asigurate probabil de compania Tarom.

Experienţa germană

B.D. Graiver va aduce turişti pe litoralul românesc, în condiţiile în care omologul său german TUI a readus în sezonul estival 2010 turişti pe litoralul din ţara noastră, după ce 5 ani s-a retras de pe această piaţă din cauza condiţiilor necorespunzătoare oferite. „Este un nou test pentru noi, pentru litoral, după cel pe care l-am parcurs în această vară cu TUI. Vom analiza împreună cu reprezentantul TUI în România numărul efectiv de turişti sosiţi pe ruta respectivă şi impresiile la sfârşitul unui sezon. Noi ne dorim, desigur, dar vom vedea în ce măsură continuăm charterul cu Germania pentru sezonul 2011. În schimb, de-vine o realitate fermă această colaborare cu operatori israe-lieni”, a spus preşedinta Aso-cia-ţiei Litoral – Delta Dunării. Conform acesteia, în afara celor doi operatori de turism din Germania şi Israel, nu există negocieri cu alţii de pe alte pieţe, „însă sunt tatonări pentru piaţa Bruxelles, pentru anul viitor, după ce în 2010 Blue Air nu a mai zburat pe aeroportul din judeţul Constan-ţa, din cauza unor probleme ale companiei, asta făcând să nu mai avem, ca anul trecut, 2.000-3.000 de turişti belgieni pe litoralul românesc”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă