14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial„Terorism“, la TNB

„Terorism“, la TNB

O piesă cu un amplu ecou internaţional, al cărei titlu îşi găseşte o dramatică rezonanţă în actualitate, jucată de o distribuţie de marcă, într-o viziune regizorală incitantă, „Te­rorism“, de frații Presniakov, este noua premieră care vă aşteaptă, din 15 mai 2015, în Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti.

La fel ca Ilf și Petrov, Oleg și Vladimir Presniakov scriu în tandem. Semnătura sub care publică, frații Pres­niakov, a devenit, rapid, „marcă înregistrată“ a tea­trului rusesc. Piesa „Tero­rism“ le-a adus celebritatea internațională și onoarea de a fi cei mai jucați dramaturgi ruși după Cehov.

După premiul concursului de dramaturgie lansat de Ministerul Culturii al Federației Ruse și de Tea­trul de Artă „A.P. Cehov“ (MHAT), unde este imediat pusă în scenă sub conducerea regizorală a lui Kirill Serebriannikov, piesa Terorism cunoaşte, începând din 2003, o carieră internaţională bogată, fiind jucată din Europa (Anglia, Germania, Suedia, Polonia, Norvegia, Spania, Irlanda) până în Australia şi America.

Cu „Tero­rism“, regizorul Felix Alexa practică un tip de teatru aflat în priză directă cu realitatea. Ideea montării acestui text la TNB s-a născut în zilele ulterioare atentatului de la Paris împotriva revistei „Charlie Hebdo“. Primele reprezentaţii ale spectacolului au loc în datele de 15, 17 (avanpremiere), 20, 29 şi 30 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cele mai citite
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...
Ultima oră
Pe aceeași temă