13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTermoizolaţia reflectoriazantă Reflectix®

Termoizolaţia reflectoriazantă Reflectix®

Produs de către Sealed Air – Reflectix®, tehnologia Reflectix® îşi găseşte multiple aplicaţii în construcţii şi amenajări, fiind recunoscută ca o izolaţie termică cu proprietăţi speciale.

 

Creat de către NASA pentru costumele astronauţilor, Reflectix® se foloseşte cu deosebit succes în izolarea termică a acoperişurilor şi pereţilor.

Două straturi exterioare din folie de aluminiu de înaltă puritate acoperă straturile de folie cu bule AirCap® şi spumă de polietilenă Cell-Aire®.

Aluminiul reflectă 95 – 97% din căldura radiantă (constituită din unde infraroşii) în timp ce folia cu bule şi folia de polietilenă expandată asigură blocarea căldurii transferate prin conducţie. Dacă termoizolaţiile clasice existente până acum pe piaţă acţionează în principal asupra căldurii transferate prin convecţie şi prin conducţie, în cazul Reflectix® undele infraroşii circulă în linie dreaptă, putând trece, absorbite sau reflectate de corpurile şi materialele cu care se intersectează.

Beneficii

Reflectând un procent substanţial din căldura radiantă, Reflectix® conduce la economisirea de energie pentru încălzirea clădirii iarna sau pentru răcirea acesteia pe timpul verii, în plus controlând condensarea şi deci putând fi utilizat ca barieră de vapori. Materialul nu este toxic/carcinogenic iar pentru instalare nu este necesar echipament special de protecţie.

Nu se comprimă în timp, nu conţine fibre, nu este afectat de eventuala prezenţă a insectelor şi rozătoarelor. Nu este afectat de umiditate şi nu necesită întreţinere.

Instalarea se face uşor şi rapid: se măsoară suprafaţa pe care se doreşte aplicarea materialului; acesta se debitează conform măsuratorilor, se aşează la poziţie şi se prinde în 2 – 4 puncte pentru ghidaj. Se fixează cu capse, autofiletante sau bandă dublu-adezivă, în funcţie de suprafaţa de aplicare.

Aplicaţii principale

Izolarea termică a pereţilor clădirilor

Izolarea termică + bariera de vapori a podurilor, mansardelor şi pivniţelor

Izolarea termică a clădirilor / construcţiilor metalice

Mărirea randamentului sistemelor de încălzire prin pardoseală

Mărirea randamentului caloriferelor

Izolarea termică a conductelor, tuburilor, ţevilor la instalaţii de aer condiţionat şi centrale termice

Cutii termoizolante pentru transport produse perisabile

Materialul produs de SEALED AIR GRECIA are Agrement Tehnic 001-03/813-2011 eliberat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii iar importul şi distribuţia este realizată de către T&S Data Research Consult SRL: tel: 021 317 31 20; 0728 977 028; Fax: 021 317 31 21; email: office@tsdata.ro , www.tsdata.ro.

Cele mai citite

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă