17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialJWRC: Tempestini, primul „român“ campion mondial de raliuri

JWRC: Tempestini, primul „român“ campion mondial de raliuri

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul special pentru motorsportul românesc. Dacă, în urmă două săptămâni, Simone Tempestini (22 de ani) a câștigat Cotnari Rally Iași și a devenit pentru al doilea an consecutiv campion național, acum, juniorul Napoca Rally Academy (NRA) a terminat Turul Corsicii pe locul 4 în Junior WRC (JWRC) și s-a încoronat campion mondial.

În ultima zi din Turul Corsicii au fost programate doar două probe speciale. Dar Simone Tempestini și copilotul Giovanni Bernacchini au avut emoții până la final. “Prima probă a zilei a fost și cea mai lungă a raliului. Au apărut unele probleme la cutia de viteze și mi-am făcut griji că nu vom ajunge la sosire”, a explicat Simo­ne Tempestini.

Echipajul NRA a trecut cu bine peste acest moment și a terminat cel mai dificil raliu pe asfalt din acest sezon pe locul 4 în clasamentul Junior WRC. Suficient însă pentru a deveni campion mondial la Junior, cu o etapă înaintea finalului de sezon. Tempestini a adunat 105 puncte în 5 etape desfășurate, fiind la o distanță confortabilă de următorul clasat, cu 62 puncte, Ole Christian Veiby. Mai mult, ”românul” a intrat într-un club select al  motorsportului mondial, titlul de Junior WRC fiind câștigat în trecut de nume grele, precum Sebastien Loeb, Sebastien Ogier sau Dani Sordo.

“Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum și cred că abia mâine voi înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care ne-au susținut și sper că vor fi alături de noi și în următoarele provocări. Le mulțumesc și suporterilor de acasă care ne-au susținut permanent și asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două țări sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar, așa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a declarat Simone Tempestini.

În 2016, Simone Tempestini și-a asigurat deja și cel de-al doilea titlu național, iar după etapa din Corsica și-a îndeplinit și obiectivul principal. Juniorul NRA va lua startul și în etapa din Marea Britanie, ultima a sezonului în Junior WRC. Iar titlul mondial îi ga­ran­tează participarea în 2017 la șase etape din WRC2 cu un DS3 R5. 

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă