12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTeleorman: maşini blocate în zăpadă, bolnavi preluaţi de pompieri

Teleorman: maşini blocate în zăpadă, bolnavi preluaţi de pompieri

Mai multe autovehicule, între care trei microbuze cu pasageri, au rămas blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Teleorman, fiind nevoie de intervenția autorităţilor, în timp ce pompierii au preluat bolnavi la care nu au putut ajunge ambulanţele, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, zeci de persoane au rămas blocate, duminică, în maşini pe drumurile înzăpezite din judeţ, printre autovehicule fiind şi trei microbuze.

Astfel, un microbuz cu călători a rămas înzăpezit între localităţile Talpa şi Ograda, altul a fost blocat în zăpadă pe drumul dintre Bujoreni şi Bucureşti, iar al treilea microbuz a rămas înzăpezit între Pietroşani şi Bujoru. În toate aceste situații au intervenit autoritățile, reușind deblocarea autovehiculelor.

Tot pe acest drum au rămas blocate şi trei autovehicule, în timp ce zece autoturisme în care se aflau 20 de persoane au rămas înzăpezite pe drumul dintre localităţile Lăceni şi Alexandria, fiind nevoie de intervenţia drumarilor şi a pompierilor militari, care au acţionat cu un autovehicul cu tracţiune 6×6.

Pompierii militari din Teleorman au intervenit de asemenea pentru preluarea unor bolnavi la care ambulanţele nu au putut ajunge. În localitatea Lăceni, o bătrână şi un copil care aveau urgenţe medicale au fost preluaţi de echipajele ISU şi transportaţi până la intrarea în municipiul Alexandria, unde au fost aşteptați de o ambulanţă care i-a transportat la Spitalul Judeţean.

Totodată, pompierii de la Detaşamentul Alexandria au intervenit în localitatea Lăceni pentru a prelua o persoană înjunghiată şi a o transporta la ambulanţa aflată la intrarea în municipiul Alexandria. În cele din urmă, victima a ajuns la spital.

Duminică după-amiază, 35 de localităţi din Teleorman nu sunt alimentate cu energie electrică, din cauza avariilor produse la 470 de posturi de transformare. Pe teren se află 12 echipe de intervenţie ale furnizorului de energie electrică care lucrează pentru remedierea problemelor.

Autorităţile judeţene au impus restricţii de trafic pe trei drumuri naţionale, respectiv DN 51 A între localităţile Viişoara şi Zimnicea, DN 51 între Izvoarele şi Zimnicea şi DN 5C între Bujoru şi Zimnicea, precum şi pe trei drumuri judeţene – DJ 504, pe secţiunile Alexandria – Cernetu, Alexandria – Orbeasca, DJ 506A, între Vităneşti şi Răsmireşti şi pe DJ 601F, între Vedea şi Albeşti.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...
Ultima oră
Pe aceeași temă