16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTelefonul cărămidă, reacţie la iPhone

Telefonul cărămidă, reacţie la iPhone

Telefoanele mobile s-au transformat în ultimii ani în adevărate calculatoare sau centre multimedia la purtător. Ceea ce făceam în urmă cu cinci ani cu un laptop, walkman, cameră video, aparat foto, telefon şi memory stick putem face astăzi doar cu un mobil. IPhone a însemnat revoluţia în acest domeniu pentru că a pus multe facilităţi într-un singur gadget cu ecran mare şi, cireaşa de pe tort, ecran care reacţionează la atingere.

Evoluţia tehnologiei nu este chiar pe gustul tuturor iar unii s-ar putea speria de complexitatea mobilelor de azi. Pornind de la această idee,agenţia de publicitate John Doe din Amsterdam a creat un dispozitiv care face exact ceea ce un telefon ar trebui să facă – te ajută să vorbeşti cu persoanele care nu se află lângă tine.

Nu are un ecran deasupra tastaturii, nu are funcţii multiple şi nu are nici măcar o agendă telefonică electronică. Este un telefon “cărămidă” cu butoane mari, uşor de utilizat de oricine.John’s Phone este produs în China după planurile olandezilor şi poate fi găsit în mai multe variante de culoare – alb, negru, verde, maro, roz.

Mai este numit şi “anti-iPhone”, pentru că este exact opusul acestuia din punct de vedere al complexităţii.

Bateria ţine până la trei săptămâni, iar telefonul cântăreşte 95 de grame şi are o lungime de 10,5cm. Are o singură sonerie cu trei variante de volum disponibile – încet, mediu, tare. Orice setare aţi alege, telefonul vibrează atunci când primeşte un apel.

Agenda telefonică este prinsă cu o clapă pe partea din spate a gadgetului şi are un pix ataşat pentru a nota numele şi numerele. La fel ca în cazul iPhone, acest John’s Phone (Telefonul lui Ion) beneficiază de o serie de accesorii din partea producătorului. De exemplu, dacă vă doriţi încă trei file pentru agendă, plătiţi 10 euro. S-a terminat pixul? Mai plătiţi 10 euro!

Cel mai ieftin asemenea telefon costă 70 de euro (modelul alb). Dacă vă doriţi să fie colorat, telefonul vă va costa cu 10 euro mai mult.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe pagina dedicată John’s Phone –  www.johnsphones.com

 

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă