20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTelefoane care vor detecta fulgerele

Telefoane care vor detecta fulgerele

Telefoanele mobile ar putea detecta fulgerele. Cel putin asa spera cunoscutul producator finlandez de dispozitive mobile Nokia, care a si inaintat actele pentru patentarea, in SUA, a unei astfel de inventii. Practic, compania vrea sa adauge aceasta functie pentru ca utilizatorii acestor telefoane mobile sa poata fi avertizati asupra fulgerelor iminente.
Detectorul de fulgere ar putea atrage orice fel de consumator, inclusiv pe cei batrani si pe cei carora le plac activitatile in aer liber, care cauta dispozitive sigure si folositoare.
Inventia presupune folosirea, in telefoanele mobile, a unor dispozitive care primesc frecvente radio, precum radio FM si GSM (global system for mobile communications), pentru detectarea undelor radio emise de fulgere, avand in vedere faptul ca fulgerele normale produc frecvente intre 10 Hz si 5 GHz.
In acest scop, un program software special, proiectat tot de inginerii de la Nokia, analizeaza semnalele, calculeaza distanta pana la fulger si informeaza utilizatorii in ceea ce priveste "atacurile" iminente.
Trebuie spus ca, desi unul dintre purtatorii de cuvant de la Nokia a refuzat sa comenteze despre aceasta inventie, aceste detalii sunt disponibile in cererea companiei pentru patentare.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...
Ultima oră
Pe aceeași temă