18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTecău şi Lindstedt au pierdut finala de la Madrid

Tecău şi Lindstedt au pierdut finala de la Madrid

Constănţeanul şi partenerul său suedez au cedat în ultimul act al controversatului Masters din Capitala Spaniei

 

Sezonul de zgură a început perfect pentru constănţeanul Horia Tecău şi partenerul său de dublu, suedezol Robert Lindstedt. Cei doi au reuşit să se impună în turneul de la Bucureşti, câştigând astfel primul titlu din 2012. Dublul româno-suedez s-a mutat apoi pe controversata zgură albastră de la Madrid unde a avut loc al patrulea turneu din categoria Masters, competiţie dotată cu premii totale de puţin sub patru milioane de euro.

Blamată de jucători de talie mondială precum Nadal, Djokovic sau Federer, zgura în cauză le-a priit românului şi lui Lindstedt care au reuşit să acceadă în finala turneului. Acolo, cei doi au dat piept cu dublul polonez format din Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski.

Ultimul act al întrecerii de dublu a durat o oră şi un sfert şi a fost adjudecată de dublul polonez în două seturi, 6-3, 6-4. Învingătorii au avut ca principal atu punctele obţinute cu primul serviciu, procentajul de reuşită de 89% fiind foarte mare, chiar şi pentru o finală de Masters. Mărturie a excelentului serviciu stau şi cei 10 aşi reuşiţi de polonezi spre deosebire de adversari care au punctat direct din serviciu o singură dată.

Momentele-cheie ale întâlnirii au fost în game-urile patru din primul set şi şapte din al doilea. De fiecare dată, polonezii au reuşit să se impună pe serviciul advers şi au obţinut astfel marja necesară pentru adjudecarea seturilor.

De partea cealaltă, Tecău şi Lindstedt au avut două şanse de a câştiga pe serviciul polonezilor, ambele ratate.

Insuccesul de ieri se alătură altor două finale importante pierdute de dublul româno-suedez. Cu cele două finale pierdute la Wimbledon şi cea de la Madrid, numărul finalelor foarte importante pierdute de constănţean şi partenerul său se ridică la trei.

Finala de la Madrid a fost a doua întâlnire dintre cele două dubluri, scorul fiind acum 1-1.  

Puncte importante

În urma disputării ultimului act al Mastersului de la Madrid, Tecău şi Lindstedt vor împărţi 600 de puncte ATP şi un cec în valoare de 88.800 de euro. Cele mai importante sunt însă punctele. Acestea le permit celor doi să-şi menţină poziţiile în ierarhia mondială. În cea a jucătorilor de dublu, Tecău este pe locul 9, poziţie ce-i facilitează participarea la Jocurile Olimpice de la Londra. De asemenea, perechea româno-suedeză îşi consolidează locul patru în ierarhia dublurilor, loc ce asigură prezenţa la Turneul Campionilor care va avea loc la finalul anului, tot la Londra.

3 finale de turnee majore au ratat în carieră Horia Tecău şi Robert Lindstedt.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă