3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialTeatrul Masca, mai mult decat major

Teatrul Masca, mai mult decat major

» Teatrul Masca invita publicul maine, de la ora 12.00, in Parcul Herastrau (intrarea Piata Charles de Gaulle) la o sarbatoare in aer liber a celor 19 ani de existenta pe care ii implineste institutia condusa de Mihai Malaimare.

Pustiul, asa cum isi alinta Mihai Malaimare teatrul, isi asteapta maine toti prietenii la o petrecere in parc, unde vor primi niste felii de tort teatrale. Sarbatoarea va incepe cu spectacolul "Actorii", in care tanara distributie va infatisa publicului prin muzica, dans, lupta si pantomima o poveste despre conditia actorului in teatrul de strada. Spectacolul "Actorii" a avut premiera anul trecut, cand Teatrul Masca si-a sarbatorit majoratul, si ii are in distributie pe studentii Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii "Spiru Haret". Petrecerea va continua de la ora 19.00, prin cel mai nou spectacol semnat Masca si  intitulat "Gardienii se intorc" sau "Gardienii Veseli 2", o continuare a piesei de mare succes "Gardienii Veseli".

 

Cu o regie semnata Mihai Malaimare, "Gardienii se intorc" are la baza aceeasi combinatie de umor, dans si melodii folclorice internationale ca si in prima parte, iar gardienii publici se angajeaza intr-o lupta pentru promovarea culturii. Ineditul consta in schimbarea cantecelor din repertoriu. Din spectacol nu va lipsi baletul "Cotofana hoata", unde recitalul actoricesc isi depaseste propriile limite. "Teatrul Masca are, in acest moment, o trupa foarte aproape de ceea ce mi-am dorit, actori cu care as putea incerca orice. Aceasta noua premiera, "Gardienii se intorc", este in sfarsit un spectacol de strada in care efortul este pe masura creatiei fiecaruia dintre actori", spune Mihai Malaimare. Din distributia spectacolului fac parte: Mihai Malaimare, Ana Maria Paslaru, Sorin Dinculescu, Razvan Teodorescu sau Dora Iftode.

Un nume, un destin…
Teatrul Masca a luat fiinta in 24 mai 1990, la initiativa actorului si regizorului Mihai Malaimare, care, alaturi de o mica tanara trupa de actori profesionisti, a reusit sa creeze singurul teatru de pantomima si expresie corporala din Romania.
Dupa ani de repetat prin locuri si in conditii nu tocmai usoare, Masca a primit in cele din urma si un sediu numai al sau (inaugurat in 2005), unul foarte drag bucurestenilor, care a facut din Bulevardul Uverturii un loc de promenada culturala.
Institutia s-a orientat pe doua directii, una a reprezentatiilor stradale (cu o paleta larga de mijloace de expresie, de la pantomima la jonglerii, in care actorul este pilonul principal) si alta a reprezentatiilor de sala (inspirate adesea din mari autori ca Gogol, Márquez sau Borges), ambele cu  mare succes la public, premii si turnee peste hotare.

Cele mai citite

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă