10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTeama de moarte, noul roman al scriitoarei Erica Jong, a apărut în...

Teama de moarte, noul roman al scriitoarei Erica Jong, a apărut în România

De curând a apărut la Editura Trei volumul „Teama de moarte“ de Erica Jong. În 1973, Erica Jong a revoluţionat felul în care ne raportam la dragoste, căsnicie şi sex.

Bestsellerul său mondial „Teama de zbor“ a deschis drumul pentru nenumărate scriitoare, de la Jennifer Weiner la Lena Dunham. Acum Erica Jong ne ui­meşte iarăşi, oferin­du-ne o perspectivă nouă şi convingătoare asupra unei etape dificile din viaţa unei femei.

Scrisă cu un umor subtil, înţelepciune şi cuprinzând observaţii pertinente – toate acestea regăsindu-se şi în poezia, ficţiunea şi eseurile Ericăi Jong – „Teama de moarte“ e o poveste pentru toţi cei care au cunoscut dragostea adevărată şi au fost transformaţi de ea.

„Banii sunt ca sexul. Uneori, cu cât ai mai mulţi, cu atât ai mai puţini. Cum zic înţelepţii chinezi, nici toţi banii din lume nu-i pot opri pe ceilalţi să te vorbească pe la spate. Însă Asher aduna bogăţii în principal pentru a-i impresiona pe ceilalţi bărbaţi cu grămezi de bani. Erau egalii săi, cei pe care trebuia să-i impresioneze“,  scrie Erica Jong.

„Felul în care Erica Jong abordează probleme dintre cele mai delicate, reuşind totodată să scrie o carte amuzantă, e uimitor. Mi-a plăcut la nebunie“,  a mărturisit Woody Allen.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

6 COMENTARII