14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialTAROM cumpără 6.000 de pături

TAROM cumpără 6.000 de pături

TAROM a încheiat, în urma unei licitaţii deschise, un contract pentru achiziţionarea a 6.000 de pături, din care au fost livrate până în prezent 1.500 de bucăţi, această achiziţie fiind finanţată din fondurile proprii, transmite Agerpres.

Precizările vin în urma unor informaţii vehiculate în presă, conform cărora oficialii TAROM ar fi decis să cumpere 44.000 de pături comsumabile, din surse proprii ale companiei, la preţul de circa 10 euro, cheltuielile pentru aceste produse urmând astfel să totalizeze aproximativ 440.000 de euro. 

“Oferirea acestui produs la bord face parte din politica tradiţională de servicii a Companiei TAROM; deşi necesarul de pături a fost mai mare în trecut, din considerente economice, compania a scăzut numărul păturilor achiziţionate, de-a lungul timpului. Contractul de achiziţie a fost făcut pentru 6.000 bucăţi (din care au fost livrate până acum 1.500 bucăţi) şi nu pentru 44.000 bucăţi. Compania a publicat permanent, pe pagina sa de website, informaţii despre acest proces, http://www.tarom.ro/cautare/. Cât priveşte preţul de achiziţie real/pătură, acesta este de aproximativ 10 ori mai mic decât cel vehiculat în presă. Această achiziţie s-a finanţat din fonduri proprii TAROM. Păturile sunt distribuite la bordul aeronavelor TAROM pasagerilor clasei Busines şi, în situaţii speciale (copii, bolnavi) pasagerilor care călătoresc în clasa Economic. Aceste pături sunt, de asemenea, distribuite la cursele charter oficiale (prezidenţiale, guvernamentale)”, se menţionează în comunicat. 

Reprezentanţii companiei explică faptul că achiziţia acestui produs s-a făcut prin licitaţie deschisă, conform prevederilor Regulamentului de Achiziţii TAROM, iar demersurile pentru achiziţionarea păturilor au început în octombrie 2015 şi, până în prezent, au fost organizate trei proceduri de licitaţie; două proceduri au fost anulate pentru că ofertele primite nu s-au încadrat în prevederile bugetare, ultima procedură a fost finalizată în aprilie 2016.  Criteriul de selecţie a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. 

Conform caietului de sarcini, specificaţiile tehnice ale produsului sunt: dimensiuni 100 cm x 150 cm; material moale tip fleece/polar din fibre sintetice ignifugate, cu proprietăţi antistatice care nu lasă scame; culoare albastru închis; margini surfilate. Greutate material – 180 gr/mp. Împachetate individual. 

“Compania TAROM este o societate comercială, finanţată din surse proprii, care îşi desfăşoară activitatea într-un mediu concurenţial şi care doreşte să păstreze standardele de calitate ale  serviciile oferite la bordul aeronavelor sale, din respect pentru pasagerii săi şi valorile brandului TAROM.  Considerăm regretabil faptul că informaţiile apărute în presă denaturază adevărul şi aduc prejudicii de imagine companiei aeriene naionale”, se mai precizează în comunicat. 

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA)

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă