36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialTalharii din trenuri au fost arestati

Talharii din trenuri au fost arestati

Patru persoane banuite ca au furat bunuri de valoare din vagoanele de marfa au fost arestate preventiv pentru furt calificat, complicitate la furt, tainuire si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, a informat Inspectoratul General al Politiei Romane.
Politisti bucuresteni, in colaborare cu colegii lor din Craiova, au retinut in timpul unei misiuni mai multe persoane suspectate ca au furat diverse bunuri de valoare din vagoanele de marfa din zona de competenta a Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti. Grupul de infractori a fost monitorizat timp de sase luni. Dupa obtinerea mandatelor de perchezitie emise de Judecatoria Buftea, 70 de politisti, printre care si luptatorii SIAS, au descins simultan la 15 adrese (locuintele unor suspecti) despre care anchetatorii detineau informatii ca sunt „cuiburile” persoanelor cautate si deja cunoscute cu activitati infractionale. Au fost identificate sase persoane din localitatea Videle, judetul Teleorman, si trei din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 25 si 59 ani. In timpul perchezitiilor la domiciliile acestora, dar si ale altor persoane – cumparatori de buna-credinta -, politistii au gasit aparatura electrocasnica, electronice, cuplete CFR, mai multe bucati de teava si bare din fier, un pistol cu gaze calibrul 9 milimetri, cu incarcator si doua cartuse cu gaz, doua cartuse pentru arme de vanatoare, un recipient de 1,5 kilograme cu 30 de fiole cu azotat de argint, precum si o mare cantitate de produse cosmetice. Valoarea totala a bunurilor confiscate a fost estimata la peste 50.000 de lei.
Anchetatorii au stabilit ca unele bunuri ar proveni din furturile comise de suspecti, iar cercetarile au fost continuate cu suspectii in stare de libertate, pentru probarea si stabilirea intregii activitati infractionale. In urma cercetarilor a rezultat ca in perioada 2005-2006 suspectii au comis mai multe furturi din vagoanele de marfa care se deplasau pe zona de cale ferata aflata in zona de competenta a Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, fiind recuperate 40 la suta din prejudiciu, de aproximativ 150.000 de lei. Patru dintre persoanele retinute (doua din localitatea Videle si doua din Bucuresti) au fost prezentate Judecatoriei Buftea cu propunere de arestare. Magistratii ilfoveni au emis mandate de arestare preventiva pe numele celor patru acuzati, pentru furt calificat, complicitate la furt, tainuire si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Transporturi Feroviare Bucuresti Triaj, sub coordonarea Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, pentru stabilirea intregii activitati infractionale si a celorlalti participanti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă