13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTabere scolare

Tabere scolare

» Pentru vacanta de vara, elevii pot opta pentru un sejur intr-o tabara scolara, in total fiind vorba de 65.000 de locuri in locatiile proprii pentru toate tipurile de tabere. Dintre acestea, in jur de 25.000 de locuri sunt gratuite.

 

Taberele care sunt organizate de Ministerul Tineretului si Sportului sunt de cinci tipuri: tematice, nationale, sociale, pentru tinerii din diaspora si pentru tinerii cu dizabilitati. In afara celor tematice, la care tariful este platit de solicitanti, toate celelalte patru tipuri de tabere sunt gratuite. Taberele tematice (29 in 16 judete) au in vedere programe de speologie, fotografie, arta, ecologie, jurnalism, etnografie si folclor, cercetasi, limbi straine, turism, cultura, drumetie. Cele 12 tabere nationale in 11 judete cuprind programe de speologie, fotografie, arta, ecologie, jurnalism, etnografie si folclor, cercetasi. Inscrierea elevilor dornici de o asemenea tabara se face pe baza unui eseu sau a unui album foto, de exemplu, in functie de profilul taberei. Taberele sociale se adreseaza copiilor din familii cu venituri foarte mici. Taberele pentru tinerii din diaspora sunt, de asemenea, gratuite, MTS platind cazarea si masa, iar Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – transportul pe teritoriul Romaniei. In fine, 3.000 de locuri sunt disponibile pentru tinerii cu dizabilitati si insotitorii legali ai acestora, cazarea si masa fiind platite de MTS.

»  In vacanta de vara, 8.000 de copii din familii cu venituri foarte mici se vor bucura de o tabara de sapte zile la mare sau la munte, pe langa cazare si masa fiind gratuit si transportul.

Criza nu ne-a impiedicat sa asiguram cele mai bune conditii pentru copii si tineri in tabere. Am reusit sa marim numarul de locuri fata de anul trecut si sa facem reparatii capitale in locatiile pe care le avem la dispozitie." Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă