20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTabara de tigani de la Ascoli, arsa din temelii

Tabara de tigani de la Ascoli, arsa din temelii

O tabara de rromi de origine romana din apropierea orasului italian Ascoli (centru) a fost distrusa intr-un incendiu, informeaza AFP.
Evenimentul a avut loc miercuri seara, la doua zile dupa un accident rutier provocat de un rrom, in care si-au pierdut viata patru tineri italieni. Pompierii si specialistii sositi imediat la fata locului nu au exclus ca focul sa fi fost pus intentionat, de o mana criminala.
"Incendiul a fost provocat, probabil, voluntar, deoarece locuintele erau dispuse la zeci de metri una de cealalta", a declarat un responsabil al pompierilor din Ascoli, precizand ca nici un tigan nu se afla in tabara in momentul incendiului.
De asemenea, autoritatile italiene au anuntat ca mai multe baraci din lemn si rulote, precum si trei vehicule si obiecte de mobilier au fost mistuite de flacari.
Accidentul rutier care ar putea constitui mobilul acestui incident a fost provocat luni seara de un rrom cu cetatenie romana, in varsta de 22 de ani, in stare de ebrietate. Barbatul, arestat luni seara, a fost plasat in detentie si este urmarit in justitie pentru omor involuntar si conducere in stare de ebrietate.
Evenimentul rutier a provocat insa o puternica emotie in regiunea Ascoli si a suscitat temeri in legatura cu eventuale represalii violente impotriva taberei de rromi, situata la circa 20 km de Ascoli, unde traiau aproximativ 50 de persoane. tiganii au decis in mod clar sa paraseasca tabara dupa producerea accidentului rutier, de teama unor violente, au afirmat mass-media italiene.
Cei patru italieni morti in accident, trei baieti si o fata, aveau varste cuprinse intre 16 si 19 ani.
Incidentul de la Ascoli nu este o premiera. In decembrie 2006, locuitorii unei comune din apropiere de Milano (nord) au incendiat o tabara de corturi, instalata de niste rromi expulzati dintr-o alta locatie. De asemenea, in martie 2006, principala tabara de tigani din Milano (aproximativ 1.000 de locuitori) a fost distrusa de un incendiu de origine incerta.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Clasamentul WTA actualizat. Câte jucătoare are România în top 100 + Ce loc ocupă Simona Halep

Poloneza Iga Swiatek continuă să conducă detașat în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis dat publicității luni de WTA, în care România are...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă