15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialT-Mobile nu mai fuzionează cu Sprint

T-Mobile nu mai fuzionează cu Sprint

Operatorii americani de telecomunicații T-Mobile USA Inc și Sprint Corp au anunțat sâmbătă că au oprit oficial negocierile de fuziune, încheind astfel luni de discuții care ar fi creat o entitate cu o capitalizare bursieră evaluată la aproximativ 76 de miliarde de dolari, transmit DPA și Reuters. 

Anunțul marchează cel mai recent eșec al încercării de a combina T-Mobile și Sprint, deoarece compania mamă a Sprint, SoftBank Group Corp, și T-Mobile, controlată de Deutsche Telekom, s-au arătat refractare în a se despărți de activele lor valoroase din sectorul american al telecomunicațiilor.

 

Decizia neobișnuită a companiilor de a face o declarație comună privind anularea negocierilor ar putea indica faptul că ele încă recunosc meritele unei fuziuni și ar putea păstra ușa deschisă pentru potențiale viitoare discuții. T-Mobile și Sprint au precizat că au încheiat negocierile deoarece ''s-au aflat în imposibilitatea de a găsi un compromis acceptabil pentru părțile implicate''.

Entitatea combinată ar fi fost al treilea operator de telecomunicații, ar fi avut peste 130 de milioane de abonați în SUA și ar fi concurat mai bine cu liderii pieței, Verizon Communications și AT&T Inc T.N.

Cele două companii erau aproape de a anunța o fuziune în 2014, dar au anulat-o în ultimul moment din cauza temerilor legate de reglementările din acest sector. 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă