10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSute de dosare penale și amenzi în cadrul unei acțiuni a poliției...

Sute de dosare penale și amenzi în cadrul unei acțiuni a poliției pentru prevenirea furturilor de piase componente din infrastructura feroviară

Structurile de poliţie transporturi au participat, la o acțiune națională, denumită RAILACTION DAY 24 BLUE pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară. În urma acţiunii, pe numele a 336 de persoane au fost întocmite dosare penale şi au fost aplicate 51 de contravenţii.

”În intervalul 6-7 noiembrie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi din I.G.P.R. a coordonat o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară.

Acţiunea se înscrie în conceptul RAILACTION DAY 24 BLUE, un concept al RAILPOL (reţeaua forţelor de poliţie cu atribuţii în transporturile feroviare din ţările Uniunii Europene), ce constă în organizarea simultană, în toate ţările membre, pe durata unei singure zile, a unei acţiuni poliţieneşti în mediul feroviar”, transmite IGPR.

Pe parcursul celor 2 zile, peste 5.364 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de investigare a fraudelor şi de la transporturi au verificat 2.304 de centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase, au verificat 227 de trenuri, 247 de staţii şi au efectuat 231 de controale de-a lungul liniei de cale ferată.

În cadrul acţiunii, au fost întocmite 33 de dosare penale pentru infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 49 de persoane. De asemenea, 287 de persoane sunt cercetate pentru alte infracţiuni, printre care 7 tâlhării, 6 furturi din buzunare şi 65 de loviri sau alte violenţe.

Poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea 38/2014 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară şi au confiscat 61.356 hg. de materiale feroase şi 1.080 de kg. de cupru.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă