12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSuspiciune de aranjamente locale la titularizare

Suspiciune de aranjamente locale la titularizare

» In acest an, Constanta a trecut pe lista judetelor-pilot in care subiectele au fost realizate pe plan local, si nu de catre Ministerul Educatiei, cum era pana acum. Aceasta predare de stafeta a fost indelung comentata, multe voci sustinand ca prin organizarea concursului la nivel local s-ar incuraja coruptia.

Cei aproximativ 700 de candidati care s-au inscris la centrul de examen organizat la Colegiul National "Mihai Eminescu" au intrat in salile de clasa la ora 8.50. Unii relaxati, altii stresati de evaluarea care urma sa inceapa la ora 10.00. La "Mihai Eminescu" au intrat in competitie biologia, chimia, matematica, informatica, fizica, limbile staine si profesorii documentaristi. La o sueta in fata centrului, inainte de intrarea in examen, parerile erau impartite. "Este mai bine ca subiectele sunt facute pe plan local pentru ca, cel putin la metodica, inspectorii scolari si metodistii stiu mai bine realitatea de aici. Oricum sunt stresata pentru ca trebuie sa dau acest concurs in fiecare an", ne-a spus o profesoara de fizica, care va avea de ales, daca va lua cel putin 7, unul dintre cele patru posturi vacante din judet.

 

Alina Onea, profesoara de engleza, a dat pentru a saptea oara examenul si acum se bate cu colegele ei pentru noua posturi titularizabile, toate insa in judet. Aceeasi situatie este la matematica si la unele limbi straine. "Am luat titularizarea cu 9,45 acum trei ani, insa nu erau posturi si am suplinit. Acum sunt trei posturi pentru germana in oras si suntem 12 candidati", a precizat Roxana Datcu. Daniel Iancu, profesor de matematica, a intrat in examen cu speranta de a face o lucrare onorabila, chiar daca nu sunt posturi titularizabile la aceasta disciplina decat la distante foarte mari de locul natal. Pe de alta parte, multi dascali se tem ca nu cumva putinele posturi titularizabile sa fie deja cumparate. "Sper ca la disciplina pe care o predau sa nu fie posturile aranjate", a completat un alt cadru didactic. Cu toate acestea, sunt si optimisti din fire, care spun ca important este sa stii, indiferent cine face subiectele.

 

Mai mult decat atat, indiferent de vreun aranjament pentru a obtine o catedra, valoarea dascalului se va vedea la clasa, in mijlocul elevilor pe care are datoria sa-i invete si sa-i formeze. Examenul de titularizare s-a desfasurat ieri si in alte doua centre, organizate la scoala "Ferdinand" si Colegiul Tehnic de Marina "Alexandru Ioan Cuza" din municipiul Constanta.

» Posturi la Constanta lupta dupa un post didactic este stransa, avand
in vedere ca ISJ Constanta a scos la concurs 510 posturi titularizabile si 2.096 netitularizabile vacante/rezervate, iar numarul candidatilor participanti a fost de aproximativ 2.000. In examenul de ieri nu au intrat 41 de candidati, din cauza faptului ca au absolvit Universitatea "Spiru Haret" in anii 2007, 2008 si 2009 la forma de invatamant la distanta (ID). Afisarea primelor rezultate se va face pe data de 17 iulie. Urmeaza depunerea si rezolvarea contestatiilor, in perioada 17-20 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 21 iulie, iar ocuparea posturilor prin repartizare in sedinte publice se va face in intervalul 22-29 iulie.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă