33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialSupraveghere video la bacalaureat

Supraveghere video la bacalaureat

Peste 260 de camere vor fi instalate în toate sălile din Galaţi şi Tecuci.

Camerele vor fi instalate pentru cele trei probe scrise ale examenului de bacalaureat, a declarat ieri şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Galaţi, Doruleţ Resmeriţă. „Capturile video pe durata examenului vor fi responsabilitatea informaticianului centrului de evaluare. Fişierele vor fi stocate şi ulterior arhivate pe săli şi pe centre de examen.

Sper ca şi alte judeţe să monitorizeze la fel de atent examenul”, a spus Resmeriţă. Şeful ISJ Galaţi a susţinut că cele mai multe suspiciuni de nereguli la bacalaureat planează asupra supraveghetorilor, care nu ar fi suficient de vigilenţi cu elevii.

Supravegherea video a examenului de bacalaureat se va face în toată ţara, dar ideea a pornit de la Galaţi anul trecut, când în a doua sesiune au fost montate prin rotaţie doar câteva camere în centrele de examen. Tot ca măsură preventivă, ISJ Galaţi a încheiat anul acesta un protocol de colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie.

Procurorii anticorupţie au participat la şedinţele de instruire şi le-au expus cadrelor didactice participante la organizarea examenului câteva cazuri din ţară. Le-au vorbit despre posibilele fraude şi despre pedepsele pe care le-ar primi în condiţiile în care s-ar preta la aşa ceva.

Camerele web folosite la supravegherea bacalaureatului vor fi utilizate şi la concursul naţional de titularizare, după care vor fi distribuite şcolilor din mediul rural în vederea efectuării inspecţiilor curente, fără deplasarea inspectorilor în teren, dar şi pentru o mai bună comunicare între ISJ şi unităţile din judeţ.

Cele mai citite

Peste 150.000 de oameni în trei zile, la West Side Flower Fest! Cel mai mare festival al florilor din România, în cifre

A doua ediție a West Side Flower Fest a venit să umple cu bucurie și frumos inimile a peste 150.000 de oameni. Parcul Drumul...

Iohannis a promulgat legea privind libera circulație a cetățenilor români în străinătate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate. Potrivit unui comunicat transmis de Președinția României, șeful statului...

PNL va avea candidat propriu pentru Președinția României, cel mai probabil fiind Nicolae Ciucă

PNL va avea un candidat propriu pentru funcția de președinte al României, la alegerile din toamna anului 2024, excluzându-se ideea ca PNL să susțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă