19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecial„Suntem mai aproape de dezastru ca niciodată“

„Suntem mai aproape de dezastru ca niciodată“

Antrenorul marinarilor, Ștefan Nanu, promite că va face totul pentru a salva echipa de la retrogradare, dar lucrurile sunt mult mai grave decât anticipase cineva.

Sâmbătă şi miercuri, FC Farul îşi joacă viitorul în Liga 2. Aflaţi pe penultimul loc în clasamentul virtual din play-out, jucătorii constănţeni sunt la 5 puncte de salvare şi au două jocuri directe cu echipe care sunt la fel de sigure de participarea în play-out ca marinarii: Rapid Suceava şi Dunărea Galaţi. Gălăţenii trăiesc chiar o dramă pentru că au doar şase puncte în clasamentul virtual şi riscă să rămână la o distanţă uriaşă de locurile care asigură salvarea, nici cons­tănţenii nefiind într-o postură mai fericită.

„Ne trebuie şase puncte“

Venit la Constanţa într-un moment total nefericit, Ştefan Nanu crede încă în steaua sa şi a echipei sale. Meciurile cu Iaşi şi Rapid au fost trecute la „şi altele”, diferenţa de valoare fiind considerată oricum prea mare, dar următoarele două sunt catalogate drept „meciuri de şase puncte”, chiar dacă în joc mai sunt 36 de puncte.

„Situaţia este cea pe care o ştie toată lumea şi trebuie să fim bărbaţi în acest moment. Am făcut câteva meciuri bune, dar programul a fost unul foarte dificil. Nu-mi caut scuze, însă am avut un singur meci cu o contracandidată şi am fost egalaţi în minutul 90, la Brăila, iar cele două puncte pierdute însemnau foarte mult în situaţia actuală. Stăm foarte prost în clasamentul virtual şi suntem retrogradaţi în acest moment, dar eu rămân optimist. Am venit la Constanţa cu sufletul deschis pentru că eu unul cred în steaua acestei echipe şi în faptul că un club de tradiţie ca acesta nu trebuie să dispară”, ne-a spus ieri tehnicianul.

Practic, cele două meciuri care au loc la interval de patru zile vor face diferenţa între un play-out infernal şi unul mai puţin stresant, zestrea de puncte fiind una extrem de mică până în acest moment.

Jucători neplătiți de luni întregi

Subţirimea lotului marinarilor, plus zvonurile conform cărora unii dintre jucători sunt neplătiţi de luni de zile, sunt alte
mari bătăi de cap, pentru meciul de sâmbătă existând patru absenţe majore: Bumbac, Scărlătescu, Cristea şi Silvăşan, adică patru titulari incontestabili în acest moment.

„Ştiţi cum e! La omul sărac… Lotul este subţire numeric şi asta se vede cu orice accidentare. Sunt nevoit să trimit în teren jucători abia refăcuţi după accidentări şi să risc o recidivă din cauza lipsei de soluţii. Băieţii vor, pun osul, dar treaba nu merge şi trebuie să avem discuţii pe acest subiect. Gândiţi-vă că pe Silvăşan
l-am trimis în teren la două zile după ce a fost declarat apt de căre medici, şi tot atâtea zile de pregătire intensivă. Cam aici suntem la acest moment şi avem nevoie neapărată de întăriri pentru că ar fi păcat ca Farul să ajungă în Liga 3”, a punctat antrenorul, care nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile legate de problemele financiare grave care ar fi la club.

Zaharia, ultima carte

Criza ofensivă a marinarilor i-a forţat atât pe Nanu cât şi pe cei din conducerea administrativă să caute soluţii de avarie, ultimul nume pe listă fiind Dorel Zaharia. Deşi a ajuns la 36 de ani, vârful este considerat omul ideal pentru lungile bătălii din play-out, experienţa acestuia fiind considerată ca „incomensurabilă” la acest nivel.

„Îl vreau pe Dorel şi nu neg asta. Mâine (astăzi – n.r.) mă întâlnesc cu el pentru a avea o ultimă rundă de discuţii şi sper să-l conving. Sper ca patronul echipei să-i poată acoperi toate doleanţele pentru că este exact jucătorul de care avem nevoie: masiv, puternic, un vulpoi în faţa porţii, cu experienţă deosebită. Farul are doar 12 goluri în acest sezon, ceea ce arată că avem o mare problemă la finalizare, iar ratările din meciurile în care eu am stat pe bancă întăresc această idee”, ne-a explicat Ştefan Nanu.

financiar

Cât de grave sunt problemele

Plecarea lui Ştefan Petcu a fost pusă pe seama lipsei de lichidităţi din club, iar problemele ridicate atunci par a fi mult mai grave acum. Nigerianul Mansur a ameninţat deja că vrea să plece de la echipă dacă lucrurile nu se îndreaptă, dar informaţiile sunt puţine şi nu au fost confirmate oficial. Pe surse, există jucători care au primit între 800 şi 1.000 de lei din restanţele pe ultimele… şapte luni, fapt care pune tot staff-ul tehnic într-o situaţie cel puţin stresantă. Ştefan Nanu a refuzat să discute pe această temă, „filmul” din 2013 repetându-se practic cadru cu cadru. Anul trecut, FC Farul a fost în pragul desfiinţării şi numai dragostea pentru culori a lui Ion Răuţă şi a unor jucători a făcut ca echipa să fie înscrisă în campionat.

9 puncte are FC Farul în clasamentul virtual din play-out, zestre care îi plasează pe marinari pe locul 5 din 6 echipe.

Fotbaliștii de la Farul au de trecut două teste importante la sfârșitul săptămânii

Ștefan Nanu, un antrenor pesimist

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă