21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialSummit-ul UE s-ar putea amâna, pentru a nu coincide cu referendumul privind...

Summit-ul UE s-ar putea amâna, pentru a nu coincide cu referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniune

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a sugerat statelor membre să amâne cu câteva zile următorul summit, planificat inițial în perioada 23 – 24 iunie la Bruxelles, informează AFP, citată de Agerpres.

Motivul amânării ar fi ca summit-ul european să nu coincidă cu referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, susțin surse ale AFP.

Summitul celor 28 de şefi de stat şi de guvern ai UE, a cărui dată de desfăşurare era stabilită de multă vreme, ar începe în aceeaşi zi – joi, 23 iunie – în care urmează să se desfăşoare şi referendumul anunţat în februarie de premierul britanic David Cameron. 

'Pentru a evita o suprapunere a celor două evenimente', Tusk a sugerat o amânare a summitului, pentru zilele de 28 şi 29 iunie, a declarat pentru AFP sursa europeană. Însă deocamdată nu există o confirmare oficială privind data definitivă de desfăşurare a Consiliului European.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ultima zi de școală

Elevii vor intra de astăzi, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii din clasele a XII-a zi, a...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă